Тихият лукс“ беше една от основните модни тенденции в социалните

...
Тихият лукс“ беше една от основните модни тенденции в социалните
Коментари Харесай

„Тихият лукс завладява модата и портфейлите на инвеститорите

„ Тихият разкош “ беше една от главните фешън трендове в обществените медии през предходната година. Но за разлика от доста краткотрайни фешън залитания в TikTok или Instagram, тя си проправи път към портфейлите на вложителите и сподели действителна възвръщаемост.

И по този начин, какво съставлява " тихият разкош "?

Тенденцията се върти към сдържани, фини прояви на разкош, а известни излъчвания като сериала на HBO " Наследство " също изиграват роля за повишение на известността ѝ. По различен метод казано, дните на крещящите, ярки прояви на благосъстояние в модата отминават - в този момент всичко е заложено на изтънчеността и минимализма.

И тази наклонност освен се наложи в света на модата, само че даже и вложителите стартират да я виждат.

Водещи марки

Акциите на фирмите за първокласни артикули от дълго време се смятат от доста анализатори за дейно средство за предотвратяване от инфлация. Това значително се дължи на високите цени в този сегмент, които рядко възпират заможните клиенти, и на доста по-високите маржове спрямо доста други потребителски артикули като тв приемници или телефони.

По създание фундаменталните характерности на сегмента не са се трансформирали фрапантно в продължение на десетилетия, само че с навлизането на придвижването на „ тихия разкош “ вложителите стартират да избират имена, които значително дават отговор на неговите условия. Данните на най-големия заемодател в Югоизточна Азия - DBS Bank, демонстрират, че фирмите, които залагат на тази наклонност, надминават " шумните " си сътрудници през 2023 година

Някои от водещите компании, възползвали се от тази нова вълна, са Hermes, Miu Miu, благосъстоятелност на Prada, Brunello Cucinelli, Compagnie Financière Richemont и Swatch Group, сочат още данните на DBS.

" С придвижването за спокоен разкош, което акцентира възходящите желания на потребителите към финес в потреблението на първокласни артикули, фирмите, които се концентрират върху сдържаната грациозност и положителното качество, ще намерят отклик измежду потребителите ", споделя Хоу Вей Фук, основен капиталов шеф на DBS Bank, пред CNBC. " През 2023 година „ тихите “ първокласни компании доста надминават „ шумните “ си сътрудници с 23 процентни пункта. Очакваме тази продължаваща смяна в динамичността на промишлеността да спомогне за поддържането на това показване. "

Според DBS една компания попада в нейната категория " спокоен разкош ", в случай че е сдържана и фокусирана върху високото качество, като в същото време поддържа ексклузивност и необичайност на представяните артикули. Банката подчертава на имена като Hermes, Moncler, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Richemont, Swatch, Brunello Cucinelli и Ermenegildo Zegna.

Заложете на тихия разкош

За разлика от трендовете, които идват и си отиват, вложителите гледат на тези компании с доста по-дългосрочна вероятност.

" Съществува този детайл на: " Уморен съм от всички тези неща с огромното лого ", споделя Маркус Хансен, портфолио управител във Vontobel Quality Growth Boutique, отбелязвайки, че потребителите и вложителите в този момент желаят по-качествен артикул.

" Връщаме се към наследството на тези марки, които са най-успешни. Това, в което влагаме, са тези, които имат доста дълготрайна вероятност ", споделя той пред CNBC.

В Азиатско-тихоокеанския район търсенето на първокласни артикули може да се промени заради неравномерното възобновяване на Китай след пандемията и незадоволителното вътрешно търсене. И макар че апетитът на китайските консуматори за първокласни артикули не е изцяло пресушен, първокласните марки уголемяват хоризонтите си, с цел да задоволят потребностите на други огромни пазари в Азия - Южна Корея и Япония са образец за това.

" Индия е следващият огромен пазар, освен във връзка с популацията, само че и във връзка с повишаването на неговото благосъстояние ", споделя още Хансен.

В скорошен отчет на Goldman Sachs се предвижда, че до 2027 година към 100 млн. души в Индия ще станат " заможни " - съгласно определението на американската капиталова банка това са хората с годишен приход над 10 000 $. Понастоящем 60 млн. души в петата по величина стопанска система в света печелят повече от тази сума.

Шумният разкош не е на мода

Миналата година акциите на фирмите за „ спокоен разкош “ ускоряват наличието си в капиталовите портфейли, измествайки марките, които се считат за прекомерно " шумни ".

В резултат на това Kering, притежател на Gucci и Burberry, беше изтласкана надолу в световната ранглиста на първокласните акции, демонстрира изследване на Bank of America Securities.

" Смятаме, че през годината марките би трябвало да се концентрират още веднъж върху стилното наличие и новостите, с цел да ангажират още веднъж клиентите и да подтикват трафика ", споделя Ашли Уолъс, анализатор в BofA, като отбелязва, че фирмите, които са насочени към тихия разкош, ще са по-добре позиционирани и през тази година.

BofA също насочва желанията си към компании като LVMH и Hermes, за сметка на такива като Кerin.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР