Тиери Болоре Тиери Болоре не успя да оцелее и една

...
Тиери Болоре Тиери Болоре не успя да оцелее и една
Коментари Харесай

Renault отстрани главния си изпълнителен директор Тиери Болоре

Тиери Болоре

Тиери Болоре не съумя да оцелее и една година като основен изпълнителен шеф на Renault. В петък бордът на шефовете на френския авто производител гласоподава за отстраняването му, като решението влиза в действие неотложно, а на мястото му отпред на компанията краткотрайно ще застане досегашният финансов шеф Клотилд Делбо, съобщи Reuters.

Клотилд Делбо

[Reuters] Болоре, който до тогава беше основен действен шеф, пое ръководството на френския производител през ноември 2018 година след ареста на някогашния ръководител на алианса Renault-Nissan Карлос Гон по обвинявания във финансови закононарушения. Избухването на абсурда изостри връзките сред Renault и японския сътрудник, което в последна сметка докара и до остраняването на мениджъра. Според източници на Reuters, връзките на Болоре с Nissan са били " неспокойни ", а в това време и бордът на Renault, и френското държавно управление, което е основен акционер с 15% дял в компанията, неведнъж са подчертавали желанието си да заздравят връзките и да укрепят съюза.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " В момента се намираме в нов стадий от развиването на този алианс. Понякога е належащо ново управление, което да вдъхне нов живот на нещата ", разяснява пред публицисти в Париж ръководителят на борда на Renault Жан-Доминик Сенар, който беше притеглен на поста от Michelin след абсурда с Гон.

Nissan също е на прага на ново управление – във вторник от японският автопроизводител оповестиха, че за нов основен изпълнителен шеф е определен Макото Учида. Той заменя на поста подалия оставка преди по-малко от месец Хирото Саикава, който се отдръпна с признанието, че дружно с други членове на управлението на компанията са получавали непозволени обезщетения. Учида ще поеме ръководството " не по-късно от 1 януари 2020 година ", прецизираха от сдружението.

Напрежението сред Nissan и Renault беше в допълнение подклаждано през тази година по разнообразни мотиви, включително разногласия поради управнически промени, както и във връзка проваления опит за обединение на френския производител с италианско-американската група Fiat Chrysler, напомня Reuters. В петъчното си изявление Сенар още веднъж акцентира, че обединяване с Fiat на този стадий не е в дневния ред, въпреки че съгласно източници на организацията фирмите преглеждат разновидности за възобновяване на прекратените през юни диалози по тематиката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР