Тибетският автономен регион е постигнал цялостна въглеродна неутралност, заяви неговият

...
Тибетският автономен регион е постигнал цялостна въглеродна неутралност, заяви неговият
Коментари Харесай

Тибет е постигнал въглеродна неутралност

Тибетският самостоятелен район е постигнал цялостна въглеродна индиферентност, съобщи неговият началник Ян Дзинхай по време на конгрес за екосистемата на Цинхай-тибетското плато.

Форумът „ Намджагбарва “ за построяването на национална екологична цивилизация в Тибет стартира в неделя в град Нингчи. Говорейки на церемонията по откриването, Ян Дзинхай сподели, че Тибет е в положение да даде по-голям принос към националните цели на Китай за пик на въглеродните излъчвания и въглероден неутралитет.

Понастоящем поглъщането на въглерод в екосистемата на Цинхай-тибетското плато възлиза на 162 милиона тона годишно, което съставлява 8 до 16 % от общото усвояване на въглерод в екосистемата на Китай, съгласно специалисти, присъстващи на форума.

Въз основа на данни, съчетани с констатациите от втората сложна научна експедиция в Цинхай-тибетското плато, годишният въглероден поглътител на екосистемата на Тибет през последните години доближава към 47,6 милиона тона въглероден диоксид, като годишните му въглеродни излъчвания възлизат общо на към 11,5 милиона тона и демонстрира, че регионът фактически е бил в положение на въглероден неутралитет.

Повече от 120 представители на държавното управление, специалисти и учени, в това число от Китайската академия на науките и Китайската академия за инженерни науки, участваха на двудневния конгрес.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР