The ScoopСам Олтман беше по средата на набирането на пари

...
The ScoopСам Олтман беше по средата на набирането на пари
Коментари Харесай

Сам Олтман набираше фонд за рисков капитал, когато OpenAI го уволни

The Scoop

Сам Олтман беше по средата на набирането на пари за нов фонд за рисков капитал, фокусиран върху твърдите технологии, когато се отдръпна като Главен изпълнителен шеф на OpenAI, съгласно човек, осведомен с въпроса.

Той също беше в положително въодушевление през последните дни и участва на събиране на промишлеността в сряда вечерта, споделиха други хора, осведомени с въпроса, което демонстрира, че е имал няма догатки, че той ще бъде изтласкан от компанията, която оказа помощ да сътвори.

В обява в блог в петък OpenAI сподели, че нейният ръб на шефовете е изгубил доверие в лидерските качества на Алтман след „ развой на консултативен обзор “, който „ заключи, че Алтман не е бил непрекъснато прям в връзката си с борда, възпрепятствайки способността му да упражнява своите отговорности. “

Бизнесът на Алтман от дълго време е обект на интриги в Силиконовата котловина. В групови чатове и частни диалози създатели и оператори слагат под подозрение неговата мрежа от вложения и дали е имало финансови връзки, които не са обществено известни.

Не е ясно дали тези вложения имат нещо общо с отстраняването му от OpenAI. Говорителка на OpenAI отхвърли коментар.

В обява на X Алтман сподели: „ Обичах времето си в openai. това беше трансформиращо за мен персонално и, уповавам се, малко за света. повече от всичко обичах да работя с такива надарени хора. ще има какво да каже повече за идващото по-късно. “

Мира Мурати, основен софтуерен шеф на компанията, която се причисли към компанията през 2018 година, ще служи като краткотраен основен изпълнителен шеф, влизайки в действие неотложно. Бордът на OpenAI сподели, че тя е „ неповторимо квалифицирана “ за ролята поради нейния „ опит в ръководството и политиката на ИИ “. Компанията възнамерява скоро да стартира публично търсене на непрекъснат изпълнителен шеф.

Грег Брокман, един от съоснователите на OpenAI, сподели в петък следобяд, че е решил да напусне компанията напълно, откакто в началото се отдръпна от позицията си на ръководител на борда.

„ Изключително горделив съм с това, което всички сме построили дружно, откогато започнахме в моя апартамент преди 8 години. преминахме през сложни и страхотни времена дружно, постигнахме толкоз доста макар всички аргументи, че трябваше да е невероятно, ” написа Брокман в писмо до чиновниците, споделено на X. “но въз основа на днешните вести, аз напуснах. ”

Останалата част от борда включва основния академик на OpenAI Иля Сутскевер, основния изпълнителен шеф на Quora Адам Д'Анджело, софтуерния бизнесмен Таша Макколи и Хелън Тонер, шеф по тактиката в Центъра за сигурност и нововъзникващи технологии на университета Джорджтаун. През последните години CSET се трансформира в прочут мозъчен концерн, работещ по въпроси, свързани с AI във Вашингтон, окръг Колумбия.

Олтман, извънредно, нямаше капитал в OpenAI – още по-малко контрола, който имат създатели като Марк Зукърбърг има - и по този начин може да бъде уволнен когато и да е, Semafor заяви по-рано.

Научете повече

Microsoft, която е вложила милиарди в OpenAI, беше заслепена от уволнението на Алтман, заяви Axios и Семафор доказан. Софтуерният колос съобщи, че възнамерява да продължи да работи със стартъпа. „ Имаме дълготрайно партньорство с OpenAI и Microsoft остава отдадена на техния екип, до момента в който предоставяме тази последваща епоха на AI на нашите клиенти “, се споделя в изказване на компанията.

OpenAI стана известно име в 2022 година, когато пусна ChatGPT, генеративен AI инструмент, който в този момент има повече от 100 милиона консуматори на седмица, разгласи неотдавна компанията.

Алтман беше в центъра на възхода на OpenAI и пътуваше по света по-рано тази година, за срещайте се с държавни чиновници и популяризирайте възгледите на компанията по въпроси като контролиране. Той се занимава и с други планове, като да вземем за пример пускане на криптовалута, което сканира очите на хората в подмяна на жетони.

Преди това той ръководеше стартъп ускорителя Y Combinator, преди да напусне, с цел да се концентрира върху OpenAI като основен изпълнителен шеф преди три години. Алтман беше част от първичната група софтуерни водачи, които вложиха 1 милиард $ за пускане на OpenAI през 2015 година, дружно с Илон Мъск, Питър Тийл и други.

Забележително

Три други хора преди този момент напуснаха борда на OpenAI тази година в това число някогашния представител на Тексас Уил Хърд, съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и Шивон Зилис, изпълнителен шеф на започващата компания за интерфейс мозък-компютър Neuralink на Илон Мъск, заяви Bloomberg.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР