Тези, които в момента са на 15 години и живеят

...
Тези, които в момента са на 15 години и живеят
Коментари Харесай

Великобритания иска да забрани цигарите

Тези, които сега са на 15 години и живеят във Англия, в никакъв случай няма да имат право да купуват законно цигари: минималната възраст за продажба на тютюневи произведения в Обединеното кралство ще се усилва всяка година в бъдеще. Управляващата партия разисква сега подобен закон.

Британският министър-председател Уинстън Чърчил обичаше да се демонстрира повърхностно с пура. И по тази причина за самопровъзгласилия се за нравствен внук на Чърчил някогашен министър-председател Борис Джонсън е цялостна полуда, че от всички партии точно Консервативната партия на Чърчил желае да забрани пурите.

Въпреки това английската Камара на общините гласоподава с огромно болшинство в поддръжка на закон на второ четене, който цели да забрани на бъдещите генерации да купуват тютюневи произведения. Законопроектът към момента би трябвало да преодолее няколко парламентарни трудности, само че наподобява евентуално да бъде признат.

Само дванадесет % от британците към момента постоянно пушат цигари. Високите цени и възбраните за пушене на закрито са причина потреблението на тютюн да продължи да понижава. Въпреки това последствията от тютюнопушенето са причина номер едно за гибел в Обединеното кралство и се твърди, че костват на английското опазване на здравето и на стопанската система повече от 20 милиарда евро годишно.

Минималната възраст за закупуване на цигари е 18 години, само че съгласно оценки 100 000 по-млади младежи пушат постоянно. Консервативното държавно управление в този момент желае да " отстрани " цигарите: законът планува минималната възраст за закупуване на тютюн да се усилва с една година всяка година. Всеки, който е на 15 години или по-млад, в никакъв случай няма да има право да купува цигари законно.

Пътят към пристрастяването би трябвало да бъде предотвратен, изясни министърът на опазването на здравето Виктория Аткинс по време на парламентарния спор: " Пристрастяването не е независимост. Пристрастяването към никотина не предлага на засегнатите никакъв избор ", сподели тя. Повечето хора стартират да пушат в ранна възраст. А три четвърти от тях биха споделили със задна дата, че им се желае в никакъв случай да не са започвали.
Лиз Тръс назовава закона " неконсервативен "
Лейбъристката съпротива поддържа закона. И по този начин, по време на дебатите в Камарата на общините против неговия закон се нахвърлиха най-вече критици на министър-председателя Риши Сунак от личните му редици.

Бившата министър-председателка Лиз Тръс го назова " неконсервативен ": " Истаблишмънтът, единен в междупартиен консенсус в този парламент през днешния ден, има вяра, че може да взема по-добри решения за народа, в сравнение с самият народ може да вземе. "

В последна сметка към половината от консервативните депутати гласоподаваха срещу законопроекта на своя министър-председател или се въздържаха. Освен заплахата от " държава-бавачка ", която желае да диктува от ден на ден на хората, имаше и предизвестия, че ще се появи черен пазар и че възбраните няма да могат да бъдат прилагани от управляващите.

Вместо това хората би трябвало да бъдат разубедени да пушат посредством обучение и по-високи цени. Проектозаконът има за цел също по този начин да направи електронните цигари по-малко привлекателни за младежите. Главният доктор на държавното управление, Крис Уайти, съобщи пред Би Би Си, че те желаят да подсигуряват, че вейповете към момента са налични за хората, които желаят да откажат същинските цигари, защото те са по-малко рискови.

" Но сладките аромати или блестящо оцветените опаковки на вейповете би трябвало да бъдат лимитирани, с цел да станат по-малко привлекателни за децата. "

В различен закон електронните цигари за еднократна приложимост би трябвало да бъдат неразрешени по принцип. Проучванията демонстрират, че 60 % от британците поддържат ограниченията против тютюнопушенето. Но младежите на улицата са скептични дали неутралните опаковки ще трансформират нещо.

" В момента вейповете са на мода измежду младежите. Всички го вършат ", споделят те - и питат: " Не е ли към този момент неразрешено пушенето за младежите - а те към момента пушат? "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР