Тези, които атакуват ПП за позицията им, да не правят

...
Тези, които атакуват ПП за позицията им, да не правят
Коментари Харесай

Илиян Василев: Нали е победител герберският вожд, защо му е да говори с „победени“?

Тези, които нападат Политическа партия за позицията им, да не вършат коалиция и да не водят договаряния с ГЕРБ, не са в час. Политическа партия нямат никакъв различен потребен ход. И Демократична България на процедура нямат различен ход, с изключение на и те да възприемат сходна позиция, може и с нюанси, само че несъществени. Това е само вероятната реакция – другояче Политическа партия ще се разпадне.
Борисов може да се прави на добродушен и търсещ договореност с ПП-ДБ, само че няма „ кръговиден глупак “ на този свят, който да не познава неговата двойствена природа – едно приказва, друго прави. Помията, която се изля върху Политическа партия и Демократична България от ГЕРБ, агресивното говорене, което на процедура изключи каквато и да е опция за взаимоотношение.
Той твърдеше, че може и знае, по какъв начин да извади България от рецесиите – ето, в този момент може да потвърди пред електората си. Сега отново слага условия, – без Политическа партия и Демократична България не можело да има устойчиво ръководство. Ами да беше се сетил преди изборите да понижи тона на неговите хрътки и своя. Знае, че нито Шенген може да осъществя, еврозоната също, тъй като се слагат условия, които той не може да извърши.
В ГЕРБ няма потенциал – нито познания, нито качествени фрагменти, които да схващат новите моменти в световен аспект с преодоляване на инфлацията. Видно е от предизборните изцепки. Като не могат да диагностират казуса – не могат да го решат. Не могат да решат по едно и също време казуса с недостига /за да влезем в еврозоната/ и да успокоят бизнеса и популацията във връзка с приходите, откакто ще би трябвало да режат помощи, дотации, стратегии, Да не приказваме, че не могат да договорят и евросредства в небосвод, който да има значение за локалните избор.
Заплаха с приемането на бюджета е смешна. Той е първата мощ и този път е ясно, че и без ПП-ДБ може да прави бюджети и държавно управление. Борисов не може да даде никакви гаранции, че ще затвори касичките на корупцията, от която купуват изборите. Просто незабавно търси кому да трансферира тежестта на своя иден крах да ръководи.
Каквито и финтове да вършат от ГЕРБ – ПП-ДБ могат и би трябвало да си останат съпротива, и да поддържат единствено тези политики, които на тях им импонират. Ако влязат в договореност с него, с ясното схващане, че той ще ги излъже неотложно и тотално, ПП-ДБ ще лишат освен своите гласоподаватели, само че и другите български жители, от вярата, че има кой да управлява властта и може да има и ръководство без корупция и схеми.
По отношение на Украйна и смислени политики – ПП-ДБ могат да го поддържат целево – и тук Борисов не може да направи нищо. Няма по какъв начин да откаже поддръжка в Парламента.
Второ, Борисов ще се схваща с всички, в това число с Президента, с Възраждане, с Има Такъв Народ, само че това е рисково за страната, да остави ръководството без противотежест. Защото при пленена и следена от задкулисието изпълнителна и правосъдна власт /прокуратура/, единствената противотежест може да бъде единствено опозицията в Парламента. Иначе България от народна власт се трансформира във феодално притежание. Затова точно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да има съпротива на Борисов – систематична, твърда, нападателна.
То е ясно, че Борисов търси да си затвори зоните на офанзива, само че когато всички са на власт, какъв да е в съпротива? Или ГЕРБ са източник на ултимативната мъдрост и безпогрешно познание? Къмон.
ГЕРБ по този начин и не схванаха, че мрежите на властта, които построиха и споделят с президент, с Движение за права и свободи, с масони, с работодателски организации и така нататък няма да устоят натиска на войната и рецесиите и би трябвало да се трансформират с цел да се усъвършенстват. Но не могат тъй като са жертва на личния си „ триумф “ или вярата, че са обречени на власт.
Не могат да запазят и Гешев, и Комисия за защита на конкуренцията, и енергетика въобще всички дойни крави на корупцията, и да желаят взаимоотношение с ПП-ДБ.
Всъщност опозицията на ПП-ДБ на този вид ръководство е единствената гаранция, че България има опция, в случай че не през днешния ден, то на следващия ден.
Нали е победител герберският водач, за какво му е да приказва с „ победени “? Глупав човек, самата концепция, че в тази конюнктура може въобще някой да се назова победител, е гротеска. Кое тъкмо се победил – рецесиите, проблемите, разделянето?
Да изиграе още едно мачле, да свика партийния актив, който да го увери, че по-велик от него няма, да погали следващата ПКП по главата, да се изпъчи по ТВ, че отново е победил всички и дружно и по настрана – в този момент може всичко.
Едно не може – няма и разбиране, по какъв начин да излезе от рецесиите – не ги схваща, не схваща движещите им сили, само че най-много с инструментариума, схемите, манталитета, непроменени от предходното си ръководство, не може да направи нищо.
Сега и Комисия за защита на конкуренцията ще се задейства, и Българска национална телевизия, и Съвет за електронни медии въобще всички, които той и неговата система управлява, и при Борисов получиха нов късмет да потвърдят своята жизнеспособност.
Да, България за следващ път ще заплати налог корупция и колебливост, само че различен път няма – българският гласоподавател самичък избра да пие горчивия хап.
Борисов – управлявай! ПП-ДБ чакат доказателства, че ГЕРБ може да се промени и да бъде друга. Досега няма такива. Ако видите, известете ме, апелирам.

Публикацията е от фейсбук страницата на анализатора и някогашен дипломат в Москва Илиян Василев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР