Тези етерични масла се употребяват за успокояване на болки в

...
Тези етерични масла се употребяват за успокояване на болки в
Коментари Харесай

Ако имате болки в ставите, побързайте да си направите тези компреси!



Тези етерични масла се използват за усмиряване на болки в ставите. Използват се за изработка на мехлеми, чиято база са маслата от кокос или жожоба. Включват се в тази основа (поотделно или в комбинация) и със сместа се напоява компрес, който се постанова върху ставата.

Джинджифил

Джинджифилът е противовъзпалително средство, употребявано в аюрведичната медицина против ревматизъм и други ставни неразположения, да вземем за пример, артрит. Неговият дестилат блокира активирането на възпалителните процеси. Наблюдения върху хора с ревматоиден артрит и остеоартрит демонстрира, че компресите с джинджифил понижават болката и отока, породени от тези болести.

Важно: джинджифилът не е желателно да влиза в директен допир с кожата, тъй като има риск да се получи резултат на „ изгаряне “. Използва се най-вече за отвари, настойки и мехлеми за компреси.

Жълта глина

Жълтата глина осигурява облекчение от болки в ставите; спомага също за възобновяване след пострадвания, които са породени от удари или навяхвания. Увеличава локалната циркулация, насища дадената зона с с О2 и подкрепя кръвообръщението.

Зелена глина

Тя въздейства положително при облекчение на ставни болки, тъй като оказва успокоително и релаксиращо деяние. Прилагането й подкрепя извеждането на токсините, усъвършенства кръвообращението.

Ленено семе

Отличен източник на мастните киселини от типа омега 3. Служи за подсилване на имунната система и битка с възпаленията. За задачата би трябвало да включите две супени лъжици от него в ежедневното си меню.

Лимон

При болки в ставите е ефикасна следната рецепта: фиксирайте кръгче лимон за една нощ върху ставата, на втората нощ направете същия компрес, а на третата сложете компрес с мас на Вишневски; в случай че не намерите подобен мас, използвайте зехтин.

Яйчена черупка и мляко

Наситнете малко яйчена черупка, прибавете също толкоз кисело мляко (за предпочитане домашно), размесете до гладкост и направете компрес. Задръжте го върху болната става най-много час.

Прополис

Ежедневно върху ставата се поставя компрес с прополис, разнежен на водна баня.

Домашен мас
Кои са същинските суперхрани за по-здрави стави
Навсякъде се приказва по какъв начин би трябвало да се заобикалят мазнините и какъв брой нездравословни са те, само че никой не приказва за потребните такива. Мазнините са осно...
Прочети повече
Наситнете по една лъжица бял равнец и жълт кантарион, размесете ги с една лъжица загрят на водна баня вазелин. Втривайте получения мас в болковата ставна зона с плавни масажни придвижвания.

Желатин

Желатиновият компрес е добър вид, който относително бързо облекчава болките. Приготвянето му е много елементарно - за задачата е задоволително да извършите следните дейности.

Вземете необятна марлена салфетка и я дръжте 5 минути в гореща вода. Изстискайте влагата от нея. Сгънете салфетката, като сред междинните пластове сложите желатин в количество по 1 ч. л.

Компресът се постанова върху ставата, от горната страна му найлоново фолио, покрива се с забрадка, която се фиксира с превръзка. Процедурата да се прави вечер за през нощта - това подсигурява нейната резултатност. Прилага се всекидневно (по-точно ежевечерно) в продължение на най-малко една седмица – по този начин ще се избавите от болката за дълго време.
Износените стави скоро може да се лекуват с инжекция с коремни мазнини
Инжекции със лична лой от корема на пациента ще оказват помощ за възобновяване на износените му колене и глезени. Вече 120 души са...
Прочети повече
Заболяванията на ставите постоянно пораждат заради амортизиране на хрущяла, след което тяхната еластичност и пъргавина се губят. Желатинът оказва помощ за възобновяване на хрущялния пласт и прекъсване на дегенеративните процеси.

Разбира се, резултатът от приложението ще бъде видим чак след няколко процедури, заради което лекуването не би трябвало да стопира, с цел да се избегне възобновяването на болката и дискомфорта.

Тази терапия не се предлага за хора с уролитиаза, алергични към желатин. Не бива да се организира такова лекуване и при тромбоза, тромбофлебит, нарушавания в сърдечно-съдовата система, както и при някои форми на диатеза (лоша наследственост).

Също по този начин имайте поради, че постоянният банкет на желатин в храната може да укрепи костите, да намали холестерола и да поддържа гъвкавостта на ставите и сухожилията.

И в никакъв случай не забравяйте: никога не използвайте без да пита самолечение – а преди да започнете каквото и да било сходно деяние, постоянно се консултирайте с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР