Тезата, че вирусът на COVID-19 се е изплъзнал от лаборатория

...
Тезата, че вирусът на COVID-19 се е изплъзнал от лаборатория
Коментари Харесай

СЗО: Тезата, че вирусът на COVID-19 се е изплъзнал от лаборатория в Китай, заслужава да бъде проучена по-пространно

Тезата, че вирусът на COVID-19 се е изплъзнал от лаборатория в Китай, заслужава да бъде проучена по-пространно. Това мнение показаха през днешния ден специалисти, назначени от Световната здравна организация. Те упорстват, че за момента няма дефинитивни доказателства за произхода на пандемията, какъвто и да е обсъждания сюжет, отбелязва Франс прес.

Експертите са 27 на брой и са представители на разнородни дисциплини. Те изготвиха също по този начин лист с спомагателни проучвания, които би трябвало да се създадат по отношение на теорията за предаване на вируса на COVID-19 от прилеп на човек посредством междинно животно, неидентифицирано публично до момента.

" Този прелиминарен отчет не е предопределен да даде дефинитивни заключения за произходите на вируса на Ковид-19, тъй като би трябвало повече информация с помощта на изследванията, които отчетът предлага ", споделят специалистите от по този начин наречената Консултативна научна група за произхода на новите патогенни сътрудници.

Мисията на групата трансферира значително рамките на едно само следствие по отношение на произхода на COVID-19 и би трябвало на първо място да откри лист от най-хубавите практики, с цел да се разреши по-доброто и по-бързото разкриване на вектора на идната пандемия.

Над две години след началото на пандемията от COVID-19 групата учени признава, че към момента липсват основни данни, с цел да се разбере по какъв начин пандемията е почнала, макар че постигнатият прогрес да вземем за пример по отношение на идентификацията на животните, които биха могли да са медиатор при предаването.

В ход са и инспекции по отношение на възможни случаи отвън Китай преди тези, открити в Ухан, по-специално в Италия, само че също по този начин и във Франция и в Съединени американски щати.

Групата акцентира, че е имала достъп единствено до информации, предоставени разполагаем в оповестени документи или презентации на поканени учени, по-специално китайски. Групата не е имала достъп до необработени данни.

Групата учени е изготвила и дълъг лист от спомагателни проучвания, които са потребности, с цел да се реализира прогрес в следствието. Активното съдействие на китайските управляващи ще бъде належащо по прочут брой претенции на групата, дефинирани в листата, включително и в частта за лабораторните проучвания.

" Нямаме мандат, с цел да влизаме в една страна, на никое място в света, и имаме потребността от съдействие на страните, с цел да правим тези следствия ", споделя Мария ван Керхов, която в СЗО дава отговор за напъните в битката против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР