ТЕЦ-Република в Перник, свързван с бизнесмена Христо Ковачки, ще преустанови

...
ТЕЦ-Република в Перник, свързван с бизнесмена Христо Ковачки, ще преустанови
Коментари Харесай

Перник остава без топла вода заради затворения ТЕЦ на Ковачки

ТЕЦ-Република в Перник, свързван с предприемача Христо Ковачки, ще прекрати топлоподаването към града незабавно, откакто получи акта на локалната екоинспекция, с който се стопира работата на два от парогенераторите му. Това съобщи пред бТВ шефът на централата Любомир Спасов. По думите му ще са нужни няколко часа софтуерно време, само че градът сигурно ще остане без топла вода.

Чакат ме инспектори

" Спираме " ТЕЦ-Република " и стопираме подаването на топла вода към града. Трябват ни софтуерно няколко часа, с цел да можем да спрем парогенератора ", съобщи Спасов в четвъртък и сутринта и изясни, че чиновници на локалната екоинспекция го чакат, с цел да му връчат акт.

РИОСВ-Перник разпореди прекъсване на парогенератора след инспекции във вторник и сряда. Те бяха провокирани от митинги на локални хора, които се съмняват, че ТЕЦ-ът гори отпадъци без позволение. Проблемът стигна до най-високо държавно равнище, откакто във вторник шефът на ДАНС Димитър Георгиев е докладвал на основния прокурор Сотир Цацаров, че има заплаха за екологичната сигурност на страната.

Шефът на държавното обвиняване разпореди незабавни инспекции, които започнаха още във вторник вечерта. В сряда следобяд от екоминистерството оповестиха, че са разкрили нарушавания – изгаряне на биомаса, която била отвън параметрите на разрешителното на ТЕЦ-Република.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР