ТЕЦ "Република" ще продължи да работи на въглища, съобщи на

...
ТЕЦ "Република" ще продължи да работи на въглища, съобщи на
Коментари Харесай

ТЕЦ Република ще продължи да работи на въглища

ТЕЦ "Република " ще продължи да работи на въглища, заяви на Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на "Топлофикация - Перник " Любомир Спасов. Довечера ще бъде разпален още веднъж Пети парогенератор, който е съществена мощ на централата. Така ще се обезпечи топла вода на перничани.

Обявеното капиталово желание за прекосяване на газ през летните месеци ще се случи следващата година, посочи Спасов. По думите му, за задачата е належащо да се купят спомагателни уреди, с които сега сдружението не разполага.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник изследва проби на пет пункта за замърсяване на река Струма

Отпадъкът ще се депонира още веднъж в шламохранилище "Седми септември ", в което съгласно Спасов към момента има опция за допълнение на размера. Дружеството е внесло капиталово желание за преустрояване и уголемение на съществуващото хранилище за сгуропепелна маса "Кудин дол ".

Очакваме разрешителните документи, с цел да пренасочим депонирането в това шламохранилище, сподели Спасов.

Вчера се скъса дига на сгуроотвала "Седми септември ". При случая няма потърпевши. И през днешния ден продължава работата по укрепването на дигата. Замърсените със сгурия терени ще бъдат почистени от "Топлофикация ", увериха от сдружението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР