ТЕЦ Република ще продължи да работи на въглища и да

...
ТЕЦ Република ще продължи да работи на въглища и да
Коментари Харесай

ТЕЦ Перник ще продължи да ползва шламохранилището с разлива

Топлоелектрическа централа " Република " ще продължи да работи на въглища и да депонира отпадъците след изгарянето им в шламохранилището, от което в четвъртък имаше разлив, поради скъсана дига, и се наложи да бъдат евакуирани два квартала на Перник. Обявеното преди ден прекосяване на централата на природен газ ще се случи, но различен път.

Това стана ясно от думите на Любомир Спасов, изпълнителен шеф на " Топлофикация – Перник ", част от която е Топлоелектрическа централа " Република ", пред Българска телеграфна агенция в петък.

При скъсването на дигата на едно от двете шламохранилища на централата в четвъртък сутринта, водата от терена за депозиране на сгурията от изгорените въглища стигна до града, евакуирани бяха два квартала, спряно беше придвижването по пътя София - Кюстендил и в двете направления в региона на детелината в пернишкия квартал " Хумни дол ". Взети бяха проби от изтеклата вода, само че какви са резултатите от тях към момента не е обявено от екоминистерството.
Работата по укрепването на защитното оборудване продължи и в петък като сдружението даде обещание да почисти нечистите със сгурия площи.

Макар преди ден да бе оповестено, че централата ще проработи на газ, в този момент се оказва, че това не е по този начин, а ще продължи изгарянето на въглища. Очаква се запалването на главния парогенератор на централата и вечерта перничани да имат топла вода.

Обявеното капиталово желание за прекосяване на газ през летните месеци ще се случи следващата година, посочи Спасов. По думите му, за задачата е належащо да се купят спомагателни уреди, с които сега сдружението не разполага.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР