ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши плановия годишен ремонт на

...
ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ завърши плановия годишен ремонт на
Коментари Харесай

Приключи плановият ремонт на американска ТЕЦ

ТЕЦ „ КонтурГлобал Марица Изток 3 “ приключи плановия годишен ремонт на втори енергоблок седмица преди крайния период и по този начин дава опция на Националната електрическа компания (НЕК) за достъп до 202 МВч спомагателна мощ при положение на нужда.

Централата завърши сполучливо ремонтните действия и на останалите три енергоблока, планувани за актуалната календарна година. Работата по блок 1, 3 и 4 продължи три седмици, до момента в който блок 2 лиши 65 дни на експертните екипи. През това време беше осъществена наложителната профилактика на оборудванията за обезпечаване на сигурна и безвредна употреба на цялата централа.

„ Като една от най-модерните индустриални мощности в България, ние сме значим дирек за системата изключително при огромни натоварвания и изключителни обстановки. Затова се грижим нашата централа да бъде в най-хубаво техническо положение, с цел да може да работи надеждно и дейно. Добре плануваната стратегия за ремонт ни разрешава да работим несъмнено и да реализираме над 85% разполагаемост годишно “, съобщи изпълнителният шеф на централата Красимир Ненов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР