ТЕЦ Бобов дол спря работа в петък срещу събота заради

...
ТЕЦ Бобов дол спря работа в петък срещу събота заради
Коментари Харесай

Планов ремонт спря работата на ТЕЦ „Бобов дол“

Топлоелектрическа централа " Бобов дол " спря работа в петък против събота поради планувани поправки, оповестиха за БНР работещи в централата. Очаква се в понеделник вечерта да бъде пуснат единият от двата спрени блока с мощ от към 150 мегавата всеки.

Ремонтират се въздухопроводи към двете сероочистващи съоръжения, което наложило цялостно прекъсване на работата на централата, обясниха специалисти.

В понеделник вечерта ще бъде пуснат единият от двата блока.

И преди месеци централата още веднъж спря работа, отново поради плануван ремонт в един от блоковете, а на няколко пъти от м.г. стопира поради неизгодни цени на пазара на електрическата енергия -  централата не биваше да работи на загуба.

Иначе ТЕЦ-ът, където при започване на месеца имаше и митинги, само че работата не е серпантина, работи устойчиво и индикаторите са положителни, отбелязва изпълнителният директор  инж. Любомир Спасов:

„ Централата е напълно на борсата, на пазара. Не взе участие в микса, не взе участие в подкрепяне от страната. Оправяме се за момента. Пазар има сега. Цените са постоянни от много време. Държат над 120-130 евро  мегават, т.е. към 250-270 лв.. Работим с два блока “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР