Тетрадките са единственото книжно пособие, което учениците избират сами. Затова

...
Тетрадките са единственото книжно пособие, което учениците избират сами. Затова
Коментари Харесай

Филмови герои, български царе и футболисти – какво има на ученическите тетрадки

Тетрадките са единственото книжно помагало, което учениците избират сами. Затова и няколко години наклонност в дизайна им е да се слагат все по-цветни картини, известни герои и известни персони, които са идоли на децата. Българските печатници не изостават от тази мода. Сред по-новите оферти са тетрадки, на чиито корица са забележителности на български градове. Сред тях са Катедралата във Варна, емблематичните обекти в Несебър, Плиска, Преслав, Велико Търново, София и други.

На пазара могат да се видят и патриотични тетрадки, от които ни гледат националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев, както и велики български владетели.



фотография: bulgarianhistory.org

За по-запалените по футбола се оферират тетрадки на тимовете Левски и ЦСКА, даже и варненския Спартак. Ученическо помагало с емблемата на обичания футболен клуб обаче може да се купи главно от профилираните магазини или тези на самите тимове. Иначе корици с Барселона и Реал Мадрид има в съвсем всяка книжарница. Някои от кориците към този момент не са настоящи, защото нито Меси, нито Роналдо, играят за испанските грандове.

 За изключителното многообразие способстват филмовите корици, отдадени на Спайдърмен, Замръзналото кралство, Сой Луна или известни компютърни игри. Повечето от тетрадките, на които има някакви надписи, те са на британски език.

 За тези, които търсят неповторима визия за своите тетрадки, в интернет към този момент се оферират такива с самостоятелен дизайн. Става с избор на образец или качване на лична фотография. Класика си остават моделите от предходни години със международни столици и забележителности.

Като цяло днешните възпитаници са извънредно взискателни в избора си на най-масовото ученическо помагало. Момичетата пък са по-претенциозни в избора на тетрадки, разкри пред Дарик притежател на книжарница в центъра на Варна.

 Цените на най-купуваните училищен принадлежности тази година са малко по-високи. Големите вериги притеглят клиентите с ниските цени. Клиентите, които търсят качество, а не промоция, избират книжарниците, демонстрират наблюденията на търговците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР