Тестовото изстрелване на руската ракета Ангара-А5 от космодрума Восточний беше

...
Тестовото изстрелване на руската ракета Ангара-А5 от космодрума Восточний беше
Коментари Харесай

Русия за втори път отмени старта на най-тежката си космическа ракета

Тестовото изстрелване на съветската ракета " Ангара-А5 " от космодрума " Восточний " беше прекъснато в сряда за повторно тази седмица , предава Ройтерс.

Във вторник проблем със системата за херметизиране на резервоара за окислител на ракетата наложи. То беше отсрочено с 24 часа.

Двете прекъснати изстрелвания са следващ крах в план, който е преследван от закъснение на производството и механически проблеми.

Президентът Владимир Путин има огромни упоритости за съветската галактическа стратегия, в това число плануваното създаване на нова съветска галактическа станция до 2027 година, и разказа плана Ангара като имащ голямо значение за националната сигурност.

Изстрелването трябваше да бъде първото за този вид ракета на новата стартова площадка на Русия на космодрума " Восточний ", ситуиран в горите на Амурска област в Далечния изток на Русия.

42,7-метровата ракета притежател " Ангара " е способна да носи в орбита потребни товари, по-големи от 20 тона.

Поради местоположението си по-близо до екватора, Ангара-А5 може да достави по-тежък потребен товар в орбита, в случай че бъде изстрелян от " Восточний ", първата и единствена постсъветска площадка за изстрелване на галактически кораби в Русия. От другия космодрум в Русия - Плесецк, оборудване от руската ера има три сполучливи тестови изстрелвания на ракетата " Ангара ".

Неуспехът идва след, първата от 47 години, когато галактическият транспортен съд се разруши в Луната.
 Русия и Китай с упоритост за общ нуклеарен енергиен блок на Луната
Русия и Китай с упоритост за общ нуклеарен енергиен блок на Луната

Възнамеряват да изпълнят проекта си до 2035 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР