Тестовете за коронавируса ще се поемат от държавата, когато става

...
Тестовете за коронавируса ще се поемат от държавата, когато става
Коментари Харесай

Люта свада с тежки обвинения между доц. Кунчев и доц. Мангъров

Тестовете за ковид ще се поемат от страната, когато става въпрос за болест в колектив. Това съобщи в изявление основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.

Ако има позитивно дете от клас, родителите няма да бъдат карантинирани, в случай че и тяхното дете не е с ковид, посочи специалистът.

"Ако зависи от мен КПП-та и затваряне няма да има. Трябва да има десетократно нарастване на инфектираните, с цел да се случи ", разкри доцент Кунчев.

"България е на 19-то място от 31 страни в Европа по заболеваемост от ковид. Испания е водеща с 12 пъти повече от страната ни. Данните за смъртността и засегнатите медици у нас ме тормозят повече ", разяснява основният държавен здравен контрольор.

Шлемовете са по-подходящи за деца, тъй като дишането е по-лесно. Всичко зависи от удобството на детето, разкри доцент Ангел Кунчев.

Той отговори и на изказвания на доцент Мангъров, че доцент Кунчев му се е обадил по телефона и му е споделя да си затваря устата.

"Писна ми да давам отговор на хора, които не са виждали болен от COVID-19. Не съм му казвал да млъкне. Няма по какъв начин да му оказвам напън.

Главният здравен държавен контрольор прикани доцент Мангъров да не обърква хората.

"Нека да мисли каквото си желае. Когато с обстоятелства и числа се потвърждава какъв брой оказват помощ маските, не би трябвало да казваш, че това е нелепост. Първо да влезе в отделението по Коронавирус, тъй като не е стъпвал там ", безапелационен бе доктор Кунчев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР