Тестът, който беше направен в късните часове на евакуираните от

...
Тестът, който беше направен в късните часове на евакуираните от
Коментари Харесай

Отрицателен е първият тест за коронавирус на приетите във ВМА студенти от Ухан

Тестът, който беше изработен в късните часове на евакуираните от Ухан български студенти във ВМА, излезе негативен за новия ковид, тъй че момичето и момчето са негативни за болестта на този стадий, само че ще им бъде изработен и още един тест, с цел да се предотврати подправен негативен резултат при положение, че са се заразили по време на полета. Това сподели полк. доцент Георги Попов, шеф Катедра по инфекциозни заболявания, на брифинг с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Полк. доцент Георги Попов, шеф Катедра по инфекциозни заболявания: Втората част на евакуацията беше от гр. Истър, Франция до София, съпроводени от екип от ВМА. Транспортът мина без катастрофи. Те бяха признати в положително здравословно положение. От физикалния обзор не се откриха отклонения от нормата. Тестът, който беше изработен в късните часове, излезе негативен за новия ковид, тъй че са негативни за болестта на този стадий.
Тази заран са в положително положение - усмихнати, наспали се. Настанени са в две стаи - за момчето и момичето, с следен достъп, добави доц Попов.

Днес лекарите не престават с новите проучвания.
Полк. доцент Георги Попов: На междинния инкубационен интервал ще създадем нов тест, с цел да предотвратим възможен подправен резултат, в случай че са се заразили по време на полета.Доц. Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор: Има сънародници, които чакаме. Има и естествен поток от хора, които изпълнявайки бизнеса си, имат пътувания. Макар че доста понижа потокът.
Ако е належащо ще увеличим ограниченията, дружно с сътрудниците ни от Европейски Съюз, сподели той.

Екипи на медицински експерти има на летищата в София, Варна и Бургас.
 Евакуираните от Китай български студенти са под карантина във ВМА Евакуираните от Китай български студенти са под карантина във ВМА
Двамата български студенти, които желаеха да бъдат евакуирани от Ухан поради разпространяването на новия ковид, дойдоха нощес у нас с боен...

Освен по въздушно-капков път, вирусът се предава и по контактно-битов път, сподели експертът.

В София има термокамера и тя работи. Във Варна и Бургас ще проработят тази седмица, добави той.
Доц. Ангел Кунчев: Ефективността на входящия граничен надзор за прекъсване на заразни заболявания по всевъзможни международни данни е сред 20 и 25%. Илюзия е да се мисли, че с каквито и да било гранични ограничения, може да спрете разпространяването на обещано заболяване, изключително пък въздушно-капково.
Имаме съвсем всеки ден случаи на хора, които демонстрират отклоняване в температурата и ние ги изследваме.
По думите му, има доста подправени сигнали и хора, които желаят да се изследват за съществуването на болестта, без да дават отговор на критериите за това, което затруднява работата на експертите.
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР