Тесла за шофьорите готви вътрешният министър Бойко Рашков. Зловещо вдига

...
Тесла за шофьорите готви вътрешният министър Бойко Рашков. Зловещо вдига
Коментари Харесай

Рашков готви тесла за шофьорите. Зловещи глоби

Тесла за водачите готви вътрешният министър Бойко Рашков. Зловещо подвига санкциите на пътя, разкри ПИК,  цитирайки готови промени в Закона за придвижването по пътищата, пуснати на уеб страницата на Министерство на вътрешните работи.

Промените касаят най-много реда за връчване на актове за определяне на административни нарушавания и наказателни постановления, фишове и електронни фишове. Поправките са пуснати за публично разискване.

Според тях санкцията за ръководство на моторно транспортно средство без брошура или с отнета брошура ще стане 600 лева Преместването или унищожаването на пътни знаци може да стартира да се глобява с 500 лв., вместо както е сега - с сред 100 до 500 лв..

Предлага се още наказването за редовно непозволено придвижване в лентата за наложително прекъсване по автомагистрала да е санкция от 6000 лева и отнемане от право за ръководство моторно транспортно средство за период от 1 година.

Водачите, които превишат позволената оптималната скорост в обитаемо място с над 40 km/h, може да стартират да се санкционират с санкция 600 лева, която и сега е в действие, само че и с два месеца отнемане от право за ръководство на моторно транспортно средство. Ако превишението на скоростта е в отвън обитаемо място и е с над 50 km/h от позволеното, се планува с изключение на санкция от 600 лева, водачи да бъдат лишавани от право за ръководство в рамките още веднъж на два месеца.

 Предвижда се още лидер на моторно транспортно средство за публичен транспорт на пасажери и рискови товари, който надвиши позволената скорост с от 41 до 50 km/h, да бъде санкциониран с 800 лева, а книжката му да бъде отнета за два месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР