Tesla планира да пусне на пазара специално robotaxi без волан

...
Tesla планира да пусне на пазара специално robotaxi без волан
Коментари Харесай

Мъск планира да пусне роботакси

Tesla възнамерява да пусне на пазара особено robotaxi без волан или педали до 2024 година, сподели основният изпълнителен шеф Илон Мъск.

Това са единствено две години за създаване, тестване, инспекция, произвеждане в огромни количества и пускане на услуга robotaxi, която da дава отговор на регулаторните правила и които варират в другите страни. В Калифорния, най-големият пазар на Tesla за продажби на леки коли, това ще значи издаване на разрешителни от две организации.

Специализираното robotaxi ще бъде мощно самостоятелно, което значи, че няма да има волан или педали, сподели Мъск, добавяйки, че има редица други нововъведения към него, които съгласно него са много вълнуващи.

Изпълнителният шеф на Tesla съобщи, че компанията се цели към обемно произвеждане през 2024 година и прибавя, че това в действителност ще бъде голям мотор за растежа на Tesla.

По-рано този месец при откриването на гигафабриката на Tesla в Остин, Мъск очерта многообразие от бъдещи артикули, които настрана от бизнеса с леки коли, който генерира по-голямата част от облагите му през днешния ден. Тези артикули включват споменаване на robotaxi и Optimus, концепцията за хуманоиден робот на Tesla.

Стремежът на Tesla към robotaxi го слага в конкуренция с компании, които от години създават технология за самостоятелни транспортни средства за robotaxi, в това число подразделението Alphabet Waymo, Argo AI, Aurora, самоуправляващото се дъщерно сдружение на GM Cruise, Motional и Zoox.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР