Tesla“ отчете спад в приходите си за първото тримесечие, предаде

...
Tesla“ отчете спад в приходите си за първото тримесечие, предаде
Коментари Харесай

Печалбите на Tesla спадат заради по-ниските цени на автомобилите

„ Tesla “ регистрира спад в приходите си за първото тримесечие, съобщи Агенция Франс Прес. Намаляването на цените на електрическите автомобили на Илон Мъск усили търсенето, само че засегна маржовете на облага.

Печалбата възлиза на 2,5 милиарда $, което е с 24% по-малко от миналата година, при доходи от 23,3 милиарда $, които са се нараснали с 24%.

Акциите паднаха поради резултатите, които бяха в сходство с упованията на Уолстрийт за облага на акция, само че демонстрираха по-нисък марж на облагата от предстоящото.

Изправена пред по-силната конкуренция на други производители на електрически автомобили, Tesla предприе поредност от понижения на цените през 2023 година, последно през последните 24 часа на някои модели в Съединени американски щати.

Инвеститорите, които са оптимистично настроени към тактиката на Tesla, виждат в пониженията на цените метод да усилят пазарния си дял в миг, когато съперниците също усилват производството си на фона на натиска върху разноските.

Дружеството съобщи, че маржовете на облагата му са били понижени с " управляем ритъм " и уточни " неповторима опция за Tesla ", сигнализирайки за идни още понижения на цените.

" Тъй като доста производители на коли работят по провокациите с икономическите индикатори на единица продукция на своите стратегии за електрически транспортни средства, ние се стремим да използваме позицията си на водач в разноските ", се споделя в прессъобщението на Tesla.

В следборсовата търговия акциите паднаха с 3,8% до 173,70 $. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР