Tesla определи времето, когато ще стартират продажбите на модела Roadster

...
Tesla определи времето, когато ще стартират продажбите на модела Roadster
Коментари Харесай

Илон Мъск каза кога ще се появи най-бързата Tesla

Tesla дефинира времето, когато ще започват продажбите на модела Roadster - най-бързата Tesla в историята. Ще напомним, че стартирането на Roadster беше отсрочено за неопределен срок. Сета ръководителят на американската компания Илон Мъск съобщи в Twitter, че дизайнът на новия артикул ще бъде приключен още тази година, а сглобяването на серийните коли ще стартира през 2022 година.

В момента Tesla към момента не е одобрила дизайна на новия Roadster. Планира се това да да се случи в края на лятото, добави Мъск. Освен това той удостовери, че електрическият състезателен автомобил ще получи тримоторен силов тракт и усъвършенствана батерия.

Мъск също даде обещание да оборудва топ версията на Roadster с избран пакет от варианти, който се основава на развиването на SpaceX. Очаква се това да са така наречен " студени " ускорители. Прототипът на Tesla Roadster беше показан за първи път през ноември 2017 година

Още тогава двувратото спортно купе получи три електрически мотора, два от които задвижват задния мост, а един - предния. Капацитетът на батерията на прототипа Roadster е 250 киловатчаса, а времето за ускоряване до 97 километра в час е равно на това на обновения Model S Plaid - 1.9 секунди. Очаква се серийната версия на Roadster ще е още по-бърза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР