Tesla изтегля 130 000 автомобила поради проблем, който причинява прегряване

...
Tesla изтегля 130 000 автомобила поради проблем, който причинява прегряване
Коментари Харесай

Tesla изтегля 130 000 автомобила

Tesla изтегля 130 000 автомобила заради проблем, който предизвиква прегряване на процесора в информационно-развлекателните системи на транспортните средства по време на бързо зареждане. Това евентуално може да докара до нередовност на сензорния екран на автомобила или да изгасне изцяло. Производителят на електрически коли стартира да пуска актуализация по въздуха на 3 май, с цел да в профил казуса на засегнатите транспортни средства, които включват 2022 Model 3 и Y, както и 2021 и 2022 Model X и S.

Изтеглянето не изяснява тъкмо какво е предизвикало казуса или по какъв начин актуализацията на софтуера ще го позволи, само че наподобява е обвързван с това по какъв начин транспортното средство приготвя батерията за потребление на Supercharger.

Този проблем може да попречи на водачите да употребяват аварийна си камера, да превключват благодарение на сензорния екран, както и да контролират скоростта на своите чистачки.  Въпреки че не е ясно какъв брой огромен е казусът, от компанията удостоверяват, че са получили 59 гаранционни искания и 59 полеви отчета, евентуално свързани с казуса, само че не знае за пострадвания или смъртни случаи, породени от него.

Tesla стартира да доставя транспортни средства с основани на AMD Ryzen чипсети, захранващи информационно-развлекателната система предходната година, само че не показва дали новият процесор е част от казуса. По-рано тази година някои водачи видяха леко понижаване на обсега на шофиране при коли, оборудвани с процесори Ryzen, спрямо по-старите Tesla, които бяха с Intel Atom.

Tesla има редица изтегляния през годините, в това число предишния декември, когато компанията изтегли близо половин милион коли Model 3 и Model S за неизправна система за закопчаване на багажника.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР