Tesla иска значително да разшири присъствието си по отношение на

...
Tesla иска значително да разшири присъствието си по отношение на
Коментари Харесай

Tesla се подготвя да разшири значително присъствието си в световен мащаб

Tesla желае доста да разшири наличието си във връзка с продажбите на дребно в Северна Америка, Китай и други места по света, защото се приготвя за увеличени продажби през идващите години, написа Oilprice, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Tesla се отхвърли от концепцията си от предходната година да продава коли единствено онлайн, в този момент ще открие места за търговия на дребно в Тусон, Аризона, Ел Пасо, Тексас, Милуоки, Уисконсин и Смитаун, Ню Йорк.

Американският производител на електрически автомобили желае да разшири наличието си покрай Монреал в Канада, както и в Сингапур.
 Tesla търси хора за нов екип, който събира в Гърция
Tesla събира хора за екип в съседка на България

Компанията се готви за нахлуване на пазара в страната

Китай ще бъде главният акцент на комерсиалното наличие на Tesla отвън Северна Америка.

В началото на януари тази година Tesla достави първите си коли на клиенти от новопостроената Gigafactory в Шанхай, единствено година откакто направи първата копка на мястото за строителството.

Продажбите на електрически транспортни средства на Tesla, създадени в Китай, се възвърнаха и реализираха връх през май, пет месеца откакто първите коли от шанхайската фабрика бяха доставени на клиентите.

Model 3 получи беше признат добре в Китай, като освен се трансформира в най-продавания EV, само че също по този начин се конкурира със приблизително огромни седани като BMW 3-та серия и Mercedes C.

Приходите на Tesla в Китай се удвоиха до 1,4 милиарда щатски $ за второто тримесечие на 2020 година, от 690 милиона щатски $ за второто тримесечие на 2019 година, съобщи компанията.

В Европа

Изпълнителнителният шеф на компанията Илон Мъск се насочва и към сърцето на Германия със градежа на новия си цех покрай Берлин. Той желае да се конкурира с водещи компании като Volkswagen, BMW и Mercedes-Benz, във време когато страната прави преход към по- всеобщото потребление на електрически коли.

Tesla оповестиха, че желаят да завършат предприятието в Грюнхайде доникъде на 2021 година Ако това се случи, то ще по-бързо от градежа на завода в Китай, който продължи малко под година.
 Илън Мъск получи още 1,69 млн. акции от Tesla за над $2,6 милиарда
Илън Мъск получи още 1,69 млн. акции от Tesla за над $2,6 милиарда

Компанията към този момент коства повече от Toyota, Volkswagen и Huyndai дружно

В международен мащаб, Tesla Model 3 беше най-продаваният EV през юни, като над 35 800 Model 3s бяха продадени през предишния месец и над 142 344 продажби от Model 3 досега, с пазарен дял от 15 на 100, съгласно EV Sales.

Въпреки прекъсването на фабриката заради пандемията, през юни Tesla регистрира изненадваща чиста облага за второто тримесечие, като победи упованията на анализатори и регистрира четвъртото си следващо тримесечие на чистата облага.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР