Tesla е спряла покупките на превозни средства с помощта на

...
Tesla е спряла покупките на превозни средства с помощта на
Коментари Харесай

Tesla спря покупката на коли с биткойни

Tesla е спряла покупките на транспортни средства благодарение на биткойн заради опасения за климатичните промени, съобщи нейният изпълнителен шеф Илън Мъск в туит.

" Ние сме загрижени от бързо възходящото потребление на изкопаеми горива за рандеман на биткойни и транзакции, изключително въглища, които имат най-лошите излъчвания от всички горива ", написа Мъск. Според него " криптовалутата е добра концепция... само че това не може да идва за сметка на огромни разноски за околната среда. "

Биткойнът падна с повече от 10% след туита на Мъск, в същото време поевтиняха и акциите на Tesla.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Tesla има биткойни за почти 2.5 милиарда $,...

Съобщението на компанията през март, че ще одобри, беше посрещнато с отвращение от някои природозащитници и вложители.

През февруари производителят на електрически коли разкри, че е купил биткойни на стойност 1,5 милиарда $.

Но в този момент се отхвърли от предходните си мнения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Компанията Tesla Inc. към този момент дава опция на клиентите да купуват нейни електрически автомобили, употребявайки...

Той също по този начин сподели, че производителят на електрически автомобили няма да продава своите биткойни и има намерение да употребява крипртовалутата за транзакции незабавно щом минната индустрия премине към потребление на по-устойчива сила.

Пазарните анализатори виждат този ход като опит на Tesla да успокои опасенията на вложителите, които са фокусирани върху изменението на климата и устойчивостта.

" Но един безсрамник може да допусна, че това е просто следващият ход на Илън Мъск да повлияе на пазара на криптовалути, както той правеше толкоз доста пъти ", сподели Джулия Лий от Burman Invest, представена от БГНЕС.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР