„Тесла“ достави първата си партида автомобили, произведени в Китай, по-малко

...
„Тесла“ достави първата си партида автомобили, произведени в Китай, по-малко
Коментари Харесай

Tesla пусна първите коли, произведени в Китай

„ Тесла “ достави първата си партида коли, създадени в Китай, по-малко от година, откакто компанията за електрически транспортни средства започва първия си цех отвън Съединените щати.

През януари стартира работата по многомилиардния шанхайски "Gigafactory ", което разреши на компанията да избяга от комерсиалното напрежение сред Китай и Съединени американски щати и да излезе непосредствено на най-големия в света "зелен " пазар на транспортни средства.

Вижте по какъв начин от BMW затапиха Илон Мъск в мрежата СНИМКИ

Първите коли, които излязоха от монтажната линия - 15 модела от междинния клас на „ Тесла “ - Модел 3 - на всеобщия пазар, бяха дадени на чиновници, създали предварителни поръчки по време на гала в завода.

„ Тесла “ възнамерява да стартира огромни доставки на китайски седани Модел 3 идващия месец, съобщи генералният управител на китайската компания.

В момента тя създава повече от 1 000 автомобила седмично в Китай и се надява да удвои цифрата през идната година, заяви Блумбърг.

Tesla потвърди, че електрическите коли не се опасяват от дълбоки локви ВИДЕО

Главният изпълнителен шеф Илон Мъск съобщи, че производството в бъдеще може да нарасне до 3 000 транспортни средства на седмица.

Китай нормално изисква задграничните производители да основават взаимни предприятия с локални компании, което значи разделение на облаги и технологии с локални сътрудници.

Китайското дружество на “Тесла “ обаче е напълно благосъстоятелност на американската компания и решението на „ Тесла “ да влага в Шанхай беше възнаградено с преференциални условия.

Миналата седмица управляващите оповестиха унищожаване на 10-процентов налог за покупка на локални коли Модел 3 на цена 355 800 юана (50 900 долара). По-рано през декември държавното управление утвърди и дотация в размер до 25 000 юана на автомобил.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР