Tesla бе включена в правителствения списък на одобрените автомобилопроизводители, съобщи

...
Tesla бе включена в правителствения списък на одобрените автомобилопроизводители, съобщи
Коментари Харесай

Tesla има зелена светлина да започне производство в Китай

Tesla бе включена в държавния лист на утвърдените автомобилопроизводители, заяви през днешния ден министерство на индустрията на Китай, откакто даде позволение на производителя на електрически автомобили да стартира произвеждане в страната, съобщи Ройтерс.

Списъкът е оповестен от министерството на индустрията и осведомителните технологии.

Това значи, че Тесла получава зелена светлина за произвеждане в Китай, сподели Ялъ Чжан, началник на шанхайската консултантска компания Automotive Foresight.

Tesla може да стартира произвеждане когато и да е, добави той.

Tesla строи първия си цех за произвеждане на коли в чужбина в Шанхай.

Ройтерс заяви по-рано този месец, че Tesla възнамерява да стартира работа в китайския си цех този месец. Не е ясно по кое време ще извърши годишната си цел за произвеждане поради несигурността към поръчките, доставките и работната мощ.

Tesla възнамерява да създава минимум 1000 коли Model 3 на седмица в шанхайския си цех до края на годината, като се пробва да усили продажбите си на най-големия в света авто пазар и да избегне по-високите вносни мита, наложени на американските коли, осведоми Българска телеграфна агенция.

Фабриката, първата с напълно задгранична благосъстоятелност в Китай, отразява и устрема на Пекин да отвори автомобилния си пазар.

Шанхайските управляващи предложиха на Tesla помощ за ускорение на строителството, а на 30 август Китай изключи моделите на американската компания от 10-процентов налог за покупка на коли.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР