Терзиев не се впусна в отричане, а заяви, че не

...
Терзиев не се впусна в отричане, а заяви, че не
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Не съм говорил с дядо ми какво е правил в миналото, той почина през 92-ра

Терзиев не се впусна в отказване, а съобщи, че не е познавал добре дядо си, който е умрял доста от дълго време.

" През 92-ра умря. Никога не съм водил диалог какво е правил ", сподели претендентът за кмет на " Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Спаси София по.

" Знам по какъв начин са ме възпитали моите родители и съм признателен ", добави Терзиев. И призна, че е безусловно наясно, че това минало ще бъде тематика по време на предизборната акция, само че той е надълбоко уверен какво бъдеще желае за децата си.

" Никой не е задължен да харесва някого. Аз и екипът ни ще се борим за всеки глас, да убедим хората, че имаме моралните качества и умения да управляваме ", разяснява кандидат-кметът. Той още веднъж осъди Народния съд и репресивния уред отпреди 1989 година, както и по време на първата конференция нощес след представянето на кандидатурата му.

" Какво мога да кажа на тези хора - това е извънредно огромно закононарушение на Държавна сигурност да заличиш десетки хиляди хора. Това е закононарушение, което не трябва да се повтаря, огромен грях, това нещо е смазало българския народ. Не мога с лека да приема по какъв начин хора приказват за Народен съд. Смятам, че с делата си съм посочил в какво имам вяра - в свободни, можещи, мислещи младежи, които да трансформират средата. Не желая да пребивавам нито аз, нито децата ми в автократичен режим ", съобщи Васил Терзиев.

Той разкри още, че измежду другите оферти през годините към него да се включи в политиката, е имал покана от " Демократична България " да бъде претендент за кмет още на предишните локални избори. Иначе е получавал предложения от разнообразни партии, още преди идването на " Продължаваме промяната ", включително да бъде министър на стопанската система.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР