Тервел Пулев записа своята 19 победа в 20-та си професионална

...
Тервел Пулев записа своята 19 победа в 20-та си професионална
Коментари Харесай

След здрава битка Тервел Пулев победи Роли Ламбърт

Тервел Пулев записа своята 19 победа в 20-та си професионална борба довечера в София. Българинът се изправи против Роли Ламбърт и съумя да го победи след съдийско решение. Така активът на българина към този момент е 19 победи и една загуба. 
Прочетете още
Двубоят беше извънредно сериозен и Тервел не стигна елементарно до триумфа в срещата, която продължи 8 рунда. В средата на дуела в 4-ия рунд Тервел получи аркада, само че все пак съумя да се оправи с коравия камерунец. 

Около 23:20 се чака да стартира главния дуел на боксовата церемония в София, в която Кубрат Пулев ще се бие против украинеца Игор Шевадзуцкий.

Рунд 1: Тервел откри дуела със композиция в близка отдалеченост. Темпото на игра не бе изключително високо в този рунд. Двамата боксьори използваха главно прави удари с предната си ръка. В средата на рунда Ламбърт пласира тъкмо ляво кроше в брадата на българина, само че Тервел го понесе без проблем. " Арена София " бурно поддържаше по-малкият от братята Пулеви, само че той не разреши на страстта в залата да скапе тактиката му и спазваше прецизно наставленията на Михаил Таков да се боксира най-вече с лявата си ръка.

Рунд 2: Бронзовият медалист от Лондон 2012 натисна газта във втората част. Той стартира да употребява и крошета и ъперкъти с лявата си ръка. Ламбърт пласира мощен десен прав, само че Тервел не помръдна. Играта стартира да се накъсва с клинчове и битката стартира да доминира пред бокса. Пулев въпреки всичко открадна рунда с по-точни попадения в последната една минута.

Рунд 3: В този рунд клинчовете още повече зачестиха. В моментите, в които бойците скъсяваха дистанцията, те се вкопчваха в клинч. Това докара до серия от забележки от основния рефер. Ламбърт навеждаше главата си надолу след ударите на българина, само че не бе осъден за това.

Рунд 4: В почивката сред третия и четвъртия рунд се видя, че има аркада над лявото око на Тервел. Ламбърт " надуши кръвта " и се хвърли в офанзива. Камерунецът стартира да се отпуска на кръга и пое самодейността в дуела. В двамата спортисти се виждаха леки признаци на отмалялост, а аркадата над окото на Пулев пречеше бликаше кръв и затрудняваше визията на възпитаника на ЦСКА.

Рунд 5: Българинът се върна в дуела, само че офанзивите му не намираха задачата, защото Ламбърт се навеждаше все по-често с главата надолу. Това докара до публична джука забележка и за двамата. 34-годишният африканец пласира няколко мощни крошета с дясната ръка в последните секунди.

Рунд 6: Комбинациите от два прави удара на Тервел запонаха да намират задачата си и това подвигна " Арена София " на крайници. Въпреки това, клинчът още веднъж бе главно събитие в борбата и това докара до още забележки от основния съдия. Двамата бойци към този момент бяха на ръба на силите си, само че се опитваха да прикрият това и държаха ръцете си високо.

Рунд 7: Добра композиция от два прави дуара на Тервел беляза предпоследния рунд на борбата. Освен тези два удара в седмата част не участваха чисти попадения. Клинчът и играта от близка отдалеченост докара до това и Ламбърт да падне на земята, а едната му обувка да хвръкне на един метър разстояние.

Рунд 8: Бойците се хвърлиха с последните сили в офанзиви. В средата на рунда Тервел съумя да притисне противника си към въжетата, само че не пласира мощни и точни удари в тази мъчно извоювана позиция. Ламбърт бе по-измореният от двамата и се опита да забави играта до последния гонг.

Снимка: Спортал

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР