Терористите от „Джебхат ан-Нусра“ готвят провокация, че уж правителствените сили

...
Терористите от „Джебхат ан-Нусра“ готвят провокация, че уж правителствените сили
Коментари Харесай

В Сирия ще инсценират атака с химическо оръжие, твърди Русия

Терористите от „ Джебхат ан-Нусра “ готвят провокация, че сякаш държавните сили на Сирия ще употребяват химическо оръжие против цивилни. Това заяв прессекретарят на Министерството на защитата на Русия генерал-майор Игор Конашенков, предават ТАСС и " Фокус ".
„ Според информация, доказана по едно и също време от няколко самостоятелни източници, „ Джебхат ан-Нусра “ реализира подготовката на следващата провокация „ приложимост на химическо оръжие “ от сирийските държавни сили против цивилното население на провинцията Идлиб “, съобщи Конашенков.
Припомняме, че Съединени американски щати предизвестиха Русия, че ще са подготвени за нов боен удар против Сирия, в случай че държавното управление на Башар Асад употребява химическо оръжие, заяви организация Bloomberg. Това предизвестие бе направено от президентския асистент по сигурността Джон Болтън по време на срещата му в четвъртък с Николай Патрушев, секретарят на съветския Съвет за сигурност.
Според организацията Съединени американски щати имат информация, че сирийските управляващи могат да употребяват химическо оръжие, с цел да освободят последния регион, държан от опозиционните сили – провинция Идлиб.
По време на договарянията Болтън декларирал, че в случай че това се случи, Съединени американски щати ще бъдат подготвени за по-сериозен боен отговор против Сирия спрямо досегашните два удара през предходната и по-миналата години.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР