Терористично нападение в Нова Зеландия, град Оукланд. Привърженик на Ислямска

...
Терористично нападение в Нова Зеландия, град Оукланд. Привърженик на Ислямска
Коментари Харесай

Терористичен акт в Нова Зеландия: Нападател рани шестима в супермаркет

Терористично нахлуване в Нова Зеландия, град Оукланд. Привърженик на " Ислямска страна " рани шестима души с нож в супермаркет и беше убит от силите за сигурност.

Трима от потърпевшите са в сериозно положение. Нападателят е следен от службите от 2016-а година.

Нападението беше осъществено в ранния следобяд в супермаркет в региона Ню Лин в новозеландския град Оукланд. Мъж прободе с нож шестима души, след което беше погубен от служители на реда.

Става дума за терористичен акт, нападателят е последовател на " Ислямска страна " разгласи министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

" Това, което се случи през днешния ден е непоносимо и изпълнено с ненавист. То беше осъществено от един човек, не от избрана религия, просвета или етнос, а от едно лице, изповядващо идеология, която никой тук не поддържа ", съобщи министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн.

Самоличността на нападателя не се оповестява. Медиите разпространиха някои детайлности за него.

Мъжът е от Шри Ланка и е пристигнал в Нова Зеландия през октомври 2011-а година. От 2016-а е под непрекъснатото наблюдаване на полицията и спецслужбите в страната. По време на престоя си не е направил никакво нарушаване.

Всичко това провокира въпроси за какво против мъжа не е подхванато никакво деяние. От полицията дадоха отговор, че чиновниците им са реагирали допустимо най-бързо и са предотвратили по-голям брой потърпевши. Властите са уверени, че нападателят е работил самичък.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР