Терористичната групировка Хамас има присъствие в Белгия, потвърди белгийският министър

...
Терористичната групировка Хамас има присъствие в Белгия, потвърди белгийският министър
Коментари Харесай

Властите признаха: Хамас събира средства в Белгия

Терористичната формация " Хамас " има наличие в Белгия, удостовери белгийският министър на правораздаването Пол ван Тихелт. Той е изпратил писмо с това наличие в отговор на въпрос на белгийски народен представител. Местни медии означават, че това е първото публично самопризнание на белгийските управляващи за наличието на " Хамас " в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.
Уточнява се, че по данни на белгийските служби за сигурност " Хамас " не предизвиква, не приготвя и не прави терористични действия в Белгия, а посредством съмнителни организации събира средства и лобира за възстановяване на облика на групировката в Европейски Съюз. Установено е, че една от тези организации е ръководена от палестинец, доста непосредствен до управлението на " Хамас ", който работи благодарение на Мароко. Офисът на тази организация е на няколко метра от главните здания на Европейската комисия и на Съвета на Европейски Съюз и Европейския съвет в Брюксел.
По документи сходни организации изясняват съществуването си с желанието да учат младежите да обичат спорта и музиката. Те събират средства в отбрана на " палестинската идея ". Според службите за сигурност е мъчно да се проследят паричните потоци, защото сходни организации употребяват нетрадиционни способи за парични преводи. Това прави мъчно доказването на връзките на тези организации с " Хамас " и предприемането на ограничения.
Пояснява се, че с цел да могат белгийските управляващи да подхващат по-решителни дейности, е належащо против такава организация да бъде произнесена неоправдателна присъда от углавен или търговски съд. Отчита се, че при по-крайни случаи е допустимо Съветът по национална сигурност, Европейски Съюз или Организация на обединените нации да наложат запор на имуществото на уличени в съдействие с терористична формация. Според службите за тази цел е належащо доста задълбочено интернационално следствие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР