Терористи беше думата, която обедини абсолютно всички, които се грижат

...
Терористи беше думата, която обедини абсолютно всички, които се грижат
Коментари Харесай

Кметът на Добрич Йордан Йорданов: Протестите могат да доведат до сваляне на правителството

" Терористи " беше думата, която сплоти безусловно всички, които се грижат за земите на България. Това сподели в аудиокаста " Това е България " на " Фокус " кметът на Добрич Йордан Йорданов. Няма по какъв начин да наречеш своя помен през вековете, хората, които са се трудили върху тази земя и са давали живота си, по този метод, изрично съобщи той.

" Даже се връщам и обратно, ние скоро ще честваме на 25 септември - Празника на Добрич, връщането на Южна Добруджа към България. Хора, които са преговаряли с извънредно дипломатически способи, с цел да върнат тази полезност - земята към рамките на България. И тази дума, в последна сметка тя сплоти, отново споделям всички, които се грижат за земите на България. Обида е към най-малкия, може би и до най-големия. Но желая да отворя една скоба и да кажа, защото във вашето интро прозвучаха въпросните Майбаси, които се вършат като акцент в национални медии. Нека да се замислим в кои сфери няма тъкмо такива Майбаси или огромни производители, или огромни вложители, или хора, които просто са огромни - дали в туризма, дали във фармацията няма такива? Навсякъде има такива, това не е казусът. Проблемът е методът, по който се комуникира с браншовете. И този, бих нарекъл на ниска цена и спешен пиар, след гласуването на Декларацията да отпадне възбраната, се появиха местни пожари на зърнопроизводителите, на животновъдите и така нататък Обаче, след изявлението на думата “терористи " това се трансформира в една буря, бедствена буря за държавното управление. Аз не мога да кажа все още по какъв начин това нещо може да завърши, тъй като в моята къса политическа история и дълги години като гражданин на гр. Добрич в България, подобен вид изявление по отношение на браншовете не бяха чувал, признавам си. Все е имало напрежение, само че такива крайности в никакъв случай не съм виждал ", сподели кметът на Добрич.

" Аз считам, че всеки има законното право да стачкува и да показва своята позиция. Това е демократично право, то е записано и по Конституция, записано е във всички закони. Така че когато е подадено по естествения подобаващ ред, когато са известени всички институции всеки има право да стачкува, никой не може да забрани на другия да стачкува. Така че това е напълно естествен развой да се изрази дадена позиция, дали е неодобрение или позиция, няма значение. Няма нищо неприятно в митинга. Между другото, като споделяме митинг, не забравяйте, че преди тъкмо 3 години същите тези хора, които ръководят сега от “Продължаваме смяната ", те бяха на митинга долу пред Министерски съвет и пред Народното събрание. Същите тези хора бяха там на площада. И три години по-късно, те изпитват на гърба си същото това нещо, против което се бореха сякаш. За страдание, за някои хора това наподобява, че те предадоха смяната, само че да забележим ", добави Йорданов.

Според кметът на Добрич стихията към този момент се е разрастнала, пожарът към този момент е значителен и държавното управление не може да го загаси.

" Това, което виждам като излаз в този миг, не споделям, че няма други, само че към този миг, напрежението, което се е концентрирало върху министър-председателя, върху министъра на земеделието, евентуално протестиращите, по този начин чакам аз като непряк наблюдаващ, само че ще желаят и оставката на държавното управление. Това е по този начин, тъй като отново споделям, след хилядите претенции за срещи и не откликването от страна на държавното управление, протестиращите просто отхвърлят среща към този миг. Аз съм сигурен, този отрасъл през годините постоянно е намирал път към държавното управление, път към диалозите, път към разговора ", изясни той.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР