Терминът синхроничност“ е въведен от психотерапевта Карл Густав Юнг, за

...
Терминът синхроничност“ е въведен от психотерапевта Карл Густав Юнг, за
Коментари Харесай

Какво е синхроничност и как да видим проявленията й в живота си …

Терминът „ синхроничност “ е въведен от психотерапевта Карл Густав Юнг, с цел да опише едновременното настъпване на събития ( или случайности ), които на пръв взор нямат ясна цел, само че имат бездънен смисъл.

Някои биха споделили, че съвпаденията са просто случайности, само че в случай че се вгледаме деликатно в живота си, ще осъзнаем, че не е по този начин. Всяка дума или тон, които чуваме, хората, които срещаме са просто чисто съвпадане, нали? Концепцията за синхроничност твърди обаче, че те идват в живота ни тъкмо когато имаме най-голяма потребност от тях. Това става под формата на отговори да вземем за пример, отговори на въпроси свързани с вътрешните ни подозрения, съмнения и потребността от взимане на решения.

Синхроничностите могат да ни водят, когато не знаем какъв избор да създадем или какво да променим в живота си. Сякаш „ някой от горната страна “ чува тихите ни молебствия и ни приказва посредством други хора, облици или събития. Всъщност Айнщайн разказва съвпаденията като „ метода на Бог да остане неусетен “.

Синхроничността свързва материалния с духовния свят посредством знаци, които от време на време остават неразбрани и които пораждат от груповото неосъзнато. Например, отиваме до магазина и срещаме комшия, който не харесваме – това не е случайност. Нашият нравствен лидер може да желае да ни каже, че нашите потребности не са по-различни от неговите и надлежно не би трябвало да се считаме за по-добри от него.

Примери за синхроничност в живота:

  1. Едни и същи цифри се появяват още веднъж и още веднъж в живота ти.

  2. Срещаш някого по „ чиста случайност “ и той просто споделя няколко фрази, които звучат като отговори на въпроси, които си си задавал в последно време.

  3. Перфектното време. Нещата ти се случват тъкмо, когато имаш най-голяма потребност от тях.

  4. Помощта и поддръжката в живота ти идват тъкмо, когато нямаш упования към избрани хора, които не си срещал преди.

Естествено описът на синхроничности може да бъде безконечен, а също и индивидуален, защото синхроничността е сложен феномен . Това са просто някои образци, през които може да сме минали през живота си. Най-добрият метод да наблюдавате личните си синхроничности е да „ мислите по-малко и да чувствате повече “, вслушвайте се в интуицията си. Когато се вслушвате във вътрешния си глас, ще разбирате външните знаци по-лесно.

Интуицията нормално се валидира посредством външно „ магично “ събитие . Ако да вземем за пример търсите отговори и инцидентно прочетете нещо във вестника или гледате видео, обвързвано с съответното положение, може да изживеете признание. Тогава би трябвало да се запитате, дали това е отговорът, който търсите.

Има положителни и отрицателни сили, които въздействат на решенията ни, по тази причина би трябвало да се оглеждаме за знаците, които да ни повеждам по нашия личен път.

Ако сте претърпели синхроничности, които са трансформирали живота ви, може да ги споделите с нас.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР