Териториалните планове не трябва да бъдат приемани и изпращани в

...
Териториалните планове не трябва да бъдат приемани и изпращани в
Коментари Харесай

Костадинов: С един удар унищожават Старозагорската област, сърцето на индустриалната ни мощ

Териториалните проекти не би трябвало да бъдат одобрявани и изпращани в Европейската комисия минимум в границите на идващия месец. Това сподели пред публицисти ръководителят на „ Възраждане " Костадин Костадинов.

По думите му средствата, които чакаме да получим от Европа в подмяна на тези проекти, са планувани за очистване на най-печелившата остатъчна промишленост в България. „ Остатъчна, тъй като беше ликвидирана в последните 34 години. Реално на нас ще ни дадат нещо, което е на стойност може би към 5% от това, което ще унищожаваме, и то ще ни го дадат в вероятност няколко години напред, до момента в който ние ще унищожаваме стопанската система си на процедура с един удар ", разяснява Костадинов.

Според „ Възраждане " най-хубавото решение в актуалната сериозна конюнктура, което би успокоило протестиращите и би дало глътка въздух на работещите в бранша, е Министерски съвет да бъде длъжен да завърши договарянията с Европейската комисия в осъществяване на решението на Народното събрание за смяна в Плана за възобновяване и резистентност. Това предложение обаче не е било подкрепено на председателски съвет, уточни Костадинов.

По думите му хората, които ще бъдат уволнени без опция да бъдат назначени на друга работа, надвишава в пъти броя на сегашните работни места. Процесите по рекултивация на Маришкия басейн не могат да обезпечат дълготрайна претовареност, изясни водачът на „ Възраждане ". „ Говори се за някакви работни места - 200, 300, 400 най-много. Нали знаете какъв брой хора работят в трите ТЕЦ-а? А какъв брой работят во станалите свързани промишлености? Това са не хиляди, а десетки хиляди работни места и обвързваните с тях фамилии.

На процедура унищожаваме не просто промишлеността на България, а сърцето на индустриалната ни мощност, унищожаваме Старозагорска област с един удар. Аз помня, когато през 1997 година по този метод убиха Варненска област, когато унищожиха Корабостроителния цех. 8400 души останаха на улицата. И отново по същия метод обясняваха - „ Ще ви пренасочим там, ще ви пренасочим на друго място ". Хората емигрираха, друга част станаха моряци, общо взето градът умря. Сега, 2023 година, ще се случи нещо сходно по същия метод, още веднъж с дейностите на държавното управление и под напън извън ", разяснява Костадин Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР