Тереза ​​Вилиърс: MP не е декларирала, че притежава акции на Shell на стойност £70 000, докато е работила като секретар по околната среда

...
Под раздела други дялови участия, оценени на повече от £70
Коментари Харесай

Под раздела „други дялови участия, оценени на повече от £70 000“, записът на г-жа Villiers гласи: „От 23 февруари 2018 г., Shell PLC; енергия. (Регистрирано на 17 юли 2023 г.).“

Г-жа Вилиърс е служила в кабинета на Борис Джонсън като министър на околната среда от юли 2019 г. до февруари 2020 г.

От депутатите се изисква да регистрират всяка промяна в подлежащите на регистрация интереси в рамките на 28 дни.

Списък с интереси на министри от ноември 2019 г. не включваше споменаване на акциите на г-жа Villiers.

Депутатът за чипиране Последният запис на Barnet също включва новодекларирани акции над прага в Diageo от 23 февруари 2018 г. и Experian PLC от 29 юли 2019 г.

Активисти на Грийнпийс, освободени под гаранция след мащабиране на покрива на дома на Риши Сунак в Северен Йоркшир

Май: „Климатични престъпници!“ - протест на петролната фирма

Говорител на г-жа Вилиърс каза пред Daily Mirror: „Г-жа Вилиърс дълбоко съжалява за неуспеха си да следи стойността на дяловите участия и поднесе искрените си извинения.

„Тези акции са част от портфолио, което се управлява професионално от г-жа Вилиърс и за което тя никога не е вземала ежедневни инвестиционни решения.

„Не й е хрумвало, че всяко едно акционерно участие ще достигне прага за деклариране, но наследство, получено през 2018 г., причини това да се случи.

„Веднага щом разбра това, тя уведоми регистратора на интересите на членовете и комисаря по стандартите. Тя поема пълна отговорност за грешката.

„Тя приема, че това никога не е трябвало да се случва и че е трябвало да следи допълненията към инвестиционния си портфейл. Тя предприема стъпки, за да гарантира, че това никога няма да се случи отново."

Sky News се обърна към г-жа Villiers за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР