Тереза Мей се движи към неизбежен челен сблъсък с Брюксел,

...
Тереза Мей се движи към неизбежен челен сблъсък с Брюксел,
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Тереза Мей тръгна към сблъсък с Брюксел

Тереза Мей се движи към неминуем преден конфликт с Брюксел, откакто през вчерашния ден английската Камара на общините поддържа нейните старания за пренаписване на личното ѝ проектоспоразумение за Брекзит - опит за излизане от застоя в Народното събрание, зарадвал евроскептичните консерватори, отбелязва английският в. "Файненшъл таймс " след снощното значимо гласоподаване.

Министър-председателят сподели, че в никакъв случай няма да спре да се бори за Англия, само че до момента в който подхванатата от нея стъпка сплоти подкрепящите Брекзит консерватори, тя бе отхвърлена от Брюксел, който неведнъж съобщи, че съглашението за овакантяване на Евросъюза не може да бъде отворено за предоговаряне. Две седмици откакто договорката ѝ за Брекзит беше изрично отхвърлена, Мей отстъпи пред мощния напън на евроскептичните консерватори, съгласявайки се тя да бъде модифицирана. Министър-председателката прикани парламентаристите да й дадат компетенции да се върне в борбата в Брюксел, единствено два месеца преди плануваното овакантяване на Англия, отбелязва вестникът.

В публицистична публикация различен английски вестник, "Гардиън ", дефинира случилото се в английския парламент нощес като пирова победа, основаваща се на заблуда. Тереза Мей реализира необичаен успех нощес в Камарата на общините. Тя се върна след най-тежкото проваляне в Народното събрание за нейното държавно управление, с цел да си обезпечи, по чудодеен метод, болшинство, подкрепящо ободряване на повяхналото съглашение за овакантяване на Европейски Съюз. Трудно е да си представим обаче по какъв начин министър-председателят ще отговори на парламентарния си триумф. По-вероятно е този триумф да се трансформира в пирова победа, защото сътвори неизпълними упования, написа изданието.

Мей се връща в Брюксел, само че Европейски Съюз споделя, че нищо не се е трансформирало, гласи заглавието на друга публикация във в. "Гардиън ". На министър-председателката нощес бе даден двуседмичен период да съживи съглашението за Брекзит, само че минути след оповестяване на резултатите от гласуването в Камарата на общините ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи, че Европейски Съюз не е подготвен да преразгледа договорката, се споделя в публикацията.

В опит да избегне раздробяване на ръководената от нея Консервативна партия, Тереза Мей през вчерашния ден пое риска да влезе в изострен конфликт с Европейски Съюз и усили заплахата от Брекзит без съглашение, отбелязва френският в. "Монд ". Точно два месеца преди набелязания период за овакантяване на съюза министър-председателката слага под въпрос двегодишни договаряния с 27-те от Европейски Съюз и се впуска в борба с Брюксел, чийто излаз е незнаен, акцентира всекидневникът.

Мей оцеля през вчерашния ден при сериозно гласоподаване в Народното събрание, което можеше да отсрочи Брекзита и да подкопае тактиката ѝ за излизане от Европейски Съюз, показва в. "Ню Йорк таймс ". Мей оцеля, с цел да продължи битката още някой и различен ден, само че опциите пред нея се стесняват и тя е изправена пред все по-трудната задача да се опита да убеди Народното събрание откакто той изрично отхвърли нейния проект за Брекзит по-рано този месец. На процедура тя се върна там, откъдето потегли преди процедурата с поправките. Единственият ѝ коз е, че даже Народното събрание въобще да не утвърди нейния проект за Брекзит, английските политици остават разграничени и парализирани във връзка с възможни други възможности, добавя вестникът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР