Тереза Мей позира на Даунинг стрийт 10 в Лондон с

...
Тереза Мей позира на Даунинг стрийт 10 в Лондон с
Коментари Харесай

Таймс“: Правителствените промени само показаха слабостта на Тереза Мей


Тереза Мей театралничи на " Даунинг стрийт " 10 в Лондон с някои от новите си министри

Промените в държавното управление бяха следващата проява на слабостта на министър-председателя Тереза Мей. Те трябваше да бъдат опция за лидерката на ръководещите консерватори да затвърди властта си в партията при започване на новата година, само че се трансфораха в унизителна илюстрация на непросветеност на върха. Така английският в. " Таймс " разяснява във вторник импортираните през вчерашния ден държавни промени.

Те не засегнаха министрите " тежка категория ", които са на първа линия в договарянията сред Лондон и Брюксел. Новото държавно управление би трябвало бързо да дефинира позицията си преди идната фаза на договарянията за Брекзита, която ще стартира още този месец. Разговорите ще засягат преходния интервал, а през март ще бъдат фокусирани и върху бъдещите търговски връзки на Англия и Европейски Съюз.

Мнението на " Таймс “ се споделя в общи линии и от други авторитетни английски медии.

Опитът на английската министър-председателка Тереза Мей да обнови своето държавно управление се провали, откакто основни министри отхвърлиха да бъдат заменени, а един се отдръпна от кабинета, написа в. " Индипендънт ".

Мей искаше да задържи в своя управнически екип министърката на образованието Джъстин Грийнинг, само че не съумя да я убеди да остане, откакто тя отхвърли да бъде преместена на различен пост. Снощи Грийнинг подаде оставка след продължителна среща с премиеркат. Според ДПА тя не е приела предлагането да заеме по-второстепенния пост на държавен секретар (заместник-министър на труда и пенсиите) по въпросите на заетостта.

Авторитетът на министър-председателката още повече пострада, откакто здравният министър Джереми Хънт освен отхвърли опит да бъде заменен, само че съумя да издейства по-силна роля на сегашната си служба.

Друг член на държавното управление, за който има информация, че Мей е желала да смени - лидерката на Камарата на общините Андрея Ледсъм, също резервира поста си.

По-рано министър-председателката призна, че няма да бъдат сменяни водещите членове на държавното управление - външният министър Борис Джонсън, канцлерът на държавното богатство Филип Хамънд, вътрешната министърка Амбър Ръд и министърът за Брекзит Дейвид Дейвис, макар изказванията предходната година, че някои може да бъдат трансферирани на други постове или уволнени, акцентира " Индипендънт ".

Нищо не се промени, още веднъж. Обновяване ли? Никакъв късмет, не и когато хората, заемащи най-висшите постове, остават същите, не и когато Мей продължава с цялостна мощ да следва досегашния курс в стопанската система и по въпроса за Брекзит. Твърдо неподвижната министър-председателка не може да извърши забележителна смяна, а единствено се крепи на поста с помощта на несигурния баланс в нейната обхваната от вътрешни битки Консервативна партия, написа в коментар в. " Гардиън ".

В последна сметка, когато се вършат промени в държавното управление, става дума за едно нещо - власт. Въпреки че преди този момент постоянно има доста агитация, че измененията оказват помощ за пробутване на нови хрумвания и пренастройване на програмата, в множеството случаи те имат една по-брутална и непосредствена цел - да разрешат на министър-председателя да упражни своите пълномощия и да покаже кой е шефът.

Когато се вършат промени, даже най-могъщите министри треперят от опцията да бъдат преместени на различен пост или уволнени, а тези, които се стремят към по-висши длъжности, са в с напрежение очакване да бъдат поканени от премиера да ги заменят. Властта, която министър-председателят има над своите сътрудници, най-ясно се разкрива при промени в държавното управление. Предприетите от Мей промени тази седмица не вършат изключение, с изключение на в едно значимо отношение - те демонстрираха, че тя не е шефът, отбелязва " Гардиън " в публицистичната си публикация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР