Теренът е близо до кръстовището на бул. Г.М. Димитров и

...
Теренът е близо до кръстовището на бул. Г.М. Димитров и
Коментари Харесай

Близка до ПИБ компания строи нов голям блок до метрото на бул. "Г.М. Димитров"

Теренът е покрай кръстовището на бул. " Г.М. Димитров " и " Драган Цанков "

[PDS] Още по тематиката
Топ 10 позволения за градеж: Мащабното строителство

През лятото има повече от 10 плана с РЗП над 10 хиляди кв.м, като още веднъж преобладават жилищните планове с леко придвижване при офисите
19 окт 2018
Дует небостъргачи на " Г. М. Димитров "

" Минстрой " на Николай Вълканов и " Артекс " на Пламен Мирянов ще построят офис кула и великански блок покрай метростанцията
28 сеп 2018
Офис за любим

Екипът на Лукарски в " София тех парк " е сключил непрозрачно и без съревнование огромна договорка за бъдеща офис постройка
26 май 2017 Районът към метростанция " Г.М. Димитров " ще се промени доста през околните години. Около кръстовището се случват няколко плана, един от които стартира напълно скоро. Инвеститорът " Либеро ", който е обвързван с ПИБ, е получил позволение за градеж на постройка от 34 хиляди кв.м, като постройката ще е жилищна и висока до 45 метра. Изпълнител е " Маркан " на Николай Каназирев.

Другите два към този момент задействани плана в правата са на Николай Вълканов от " Минстрой " и Пламен Мирянов от " Артекс ".

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Кои са вложителите

Управител на " Либеро " е Елина Стефанова Цонкова-Петрова, а притежател на компанията - кипърска офшорка " Антуеп Овърсийс Лимитид ". В управлението взе участие и юрист Петър Петров, който влиза и в ръководството на " Юлен " и " Витоша ски ". " Либеро " има заем към Първа капиталова банка за 5 млн. евро от януари 2018 година, който евентуално ще финансира плана на " Г.М. Димитров ".

Дружеството взе участие в собствеността и на " Пирин-Турист ", сочи информация в регистрите, дружно с кипърския си притежател, Димитър Чобанов и още една компания. " Пирин-Турист " беше претендент покупател на " Хемус еър " и е измежду акционерите в " Юлен ". Управителката на " Либеро " пък е участвала на събиране на акционерите на концесионера на Банско, само че като представител на офшорка от Британските вирджински острови.

Според финансовия си доклад за 2017г. " Либеро " има 768 хиляди лева доходи.

Какво ще се строи

Разрешителното за градеж е издадено на 12 ноември, сочи информация в регистъра на Направление " Архитектура и градоустройство " (НАГ).

Според разрешението постройката ще е с офиси и жилищна част, само че Николай Каназирев разяснява пред " Капитал ", че ще има единствено жилища. По думите му би трябвало да е подготвена за към 20-22 месеца.

Парцелът от съвсем 7 декара се намира покрай кръстовището на бул. " Г.М. Димитров " и " Драган Цанков " съвсем против централата на " Минстрой ", като на мястото към този момент има ров. Конкретно постройката ще се намира на бул. " Г.М. Димитров " и ул. 157, като обгръща целия имот до успоредната на булеварда ул. " Крум Кюлявков ". В непосредственост от другата страна на кръстовището е и централата на ПИБ.

Теренът е съвсем 7 декара, а плануваното РЗП е 33.7 хиляди кв.м, в случай че се включват сутерените, където ще има под земята паркинг. Според визата за планиране в НАГ оптималната височина на постройката ще е 45 м.

Имотът е почнал да се строи публично от 26 ноември, сочи информация в базата данни със строителни планове PDS. На визуализацията се виждат 13 надземни етажа.

Увеличаване
Преглед на оригинала Автор: Капитал Смаляване
Жега в региона

В непосредственост се намират още два огромни плана - на Николай Вълканов от " Минстрой " и Пламен Мирянов от " Артекс ".

Първият, NV Tower 13, е с РЗП 46.5 хиляди кв.м, а височината - 75 метра. Реално това са 19 етажа, само че над тях ще има архитектурни детайли, да вземем за пример покривни градини, до 106 м.

Другият съвсем небостъргач, който ще се появи директно до метростанцията, е следващата висока жилищна постройка на " Артекс ". По план тя ще е 22-етажна, 75 метра висока и в нея ще има 242 жилището, ситуирани на повърхност 22.5 хиляди кв.м.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР