Теренът, чиято площ е 10 декара, е с изтекла давност

...
Теренът, чиято площ е 10 декара, е с изтекла давност
Коментари Харесай

Парцел в Младост само срещу 20 EUR/кв.м

Теренът, чиято повърхност е 10 декара, е с изтекла отминалост на строителство – близо 20 години. Върху него са ситуирани здания, които са в стадий на градеж. Това, което тормози обществеността е извънредно ниската цена, на която се продава. Обяснението е, че върху парцела има тежести. Това обаче не би трябвало да е причина за нищожната стойност за продажба. От инициативния комитет в „ Младост” питат за какво районният кмет Десислава Иванчева не е внесла отчет за прекъсването правото на градеж, а внесла подобен за продажба на извънредно ниска цена.

„ За мен това е корупционна спекулация. Преди 1 година обърнахме земята, с цел да спрем продажбата на един различен парцел в „ Младост” от 11 декара на Министерство на защитата. Успяхме и сега е дарен на Столична община и ще стане парк. Там цената беше 35 EUR/кв.м. Тук е 20 EUR/кв.м, което е още по-фрапантно”, сподели пред Нова Телевизия Георги Кадиев, водач на партия „ Нормална държава”.

В един и същи ден в Комисия преглеждаме няколко сходни случая. Цените са Младост – 20 EUR/кв.м, с. Войняговци – 50 EUR/кв.м, регион „ Триадица”, който е по-централен от Младост – 1080 EUR/кв.м. Сами може да си извършите изводите дали това е съответна цена. Един по един предизборните балони на Иванчева се пукат”, сподели общинският консултант Войслав Тодоров.

Справка в най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg демонстрира, че междинната цена на квадратен метър земя е над 200 EUR. Оферират се над 100 терена. Повечето са с повърхност до 2000 кв.м. Част от парцелите се дават против обезщетение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР