Терем-летец ще ремонтира украински хеликоптери. Това заяви пред БНР депутатът

...
Терем-летец ще ремонтира украински хеликоптери. Това заяви пред БНР депутатът
Коментари Харесай

Ремонтираме украински хеликоптери в Терем-летец

" Терем-летец " ще ремонтира украински хеликоптери. Това съобщи пред БНР депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисията по защита Христо Гаджев.

Той показва, че има подписан контракт сред " Терем " и украинска компания. По думите му задачата е да се изнесе ремонта на хеликоптери от Украйна в България . Според него това ще донесе стопански изгоди за България и ще помогне на украинците да поддържат и да извършва своите контракти.

Гаджев разяснява, че не става въпрос единствено и само за украински хеликоптери, а и за поддръжка на такива машини на други страни.

Проектът на контракт включва отдаване чартърен на работни и складови пространства, стоянки за вертолети в цех в " ТЕРЕМ-Летец ". Там ще се съхранява техническо имущество, доставено от украинската компания " АвиоГрейд ". Договорът е за 30 години за " взаимна активност в региона на ремонта на вертолети от вида " Ми " и техните модификации ".

От МО показват, че въпреки " Терем " да е обществено дружество, не може да бъде признато, че комерсиалната активност на " Терем " съставлява държавна или публични активност, с цел да бъде оповестявана. Според министър Тодор Тагарев сдружението има обвързване да поддържа качества за осъществяване своите задания.

" Терем " и полска компания ще се състезават за ремонта на МиГ-29

Министерство на защитата е одобрило офертите им, ремонтът ще е за 16 млн.лв.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР