Тепърва стартират проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени

...
Тепърва стартират проверките, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска документацията, свързана с ремонта на Граф Игнатиев

" Тепърва започват инспекциите, получихме писмо от прокуратурата да бъдат предоставени всички документи. Искам да обърна внимание на едно - компанията (бел. ред. - " Джи Пи Груп " ), която слага материала, е международно известна и тя също прави инспекции във връзка с качеството на материалите и метода, по който се слагат. " Това сподели основният проектант на София Здравко Здравков по отношение на прословутия към този момент ремонт на ул. " Граф Игнатиев " в София.

" Нашата цел е да приключим ремонта качествено и в период. В процеса на строителството постоянно стават промени ", добави още той.

Здравков посочи, че " Джи Пи Груп " направила настилки над 1 млн. кв. метра в цяла Европа. По думите му препоръчаната последно поставка не е от рециклирани гуми, а първокласен материал.

" Проектантът има своите неточности по тази причина плановата документи се върна. Тя не касае единствено гумената поставка, а цялата сигурност ", изясни още основният проектант на София.

" Подменяме инфраструктурата, сложена през 1903 година, никой не обръща внимание на този факт ", оплака се Здравков. По думите му проектанта Румен Борисов е отказал да смени плана " и върви по медиите да се оплаква. "

Припомняме, че Борисов отхвърли да се занимава с плана за замяна на трамвайното трасе, тъй като се оказа, че има данни, че се работи с антивибрационни подложки (на компания Pandrol), които в началото не са били утвърдени от комисията, която показва " Джи Пи Груп " за победител в поръчката. При офертата " Джи Пи Груп " показва, че ще работи с различен материал (на компания Getzner), а " ПСТ " губи борбата за плана и една от аргументите е материала, с който в последна сметка почва да работи " Джи Пи Груп ". Пълни детайлности за скандалната смяна, която наподобява като очевидно нарушаване на Закона за публичните поръчки си припомнете ТУК!

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР