Тепърва предстои да се изясни въпросът със собствеността на Руската

...
Тепърва предстои да се изясни въпросът със собствеността на Руската
Коментари Харесай

Денков: Не са изгонени руски свещеници, а хора, които са работили срещу националните интереси на България

Тепърва следва да се обясни въпросът със собствеността на Руската черква, защото тя би трябвало да е на реципрочни връзки с българската в Москва и съветската в София. Така че това е въпрос, който следва да се дискутира. 

Това разяснява през днешния ден министър председателят Николай Денков. 

Това, което знам, е, че църквата в София би трябвало да остане отворена и че организацията на работа е от страна на Българската православна черква. Именно по тази причина и патриарха сътвори нужната организация, с цел да обезпечи чиновници, които да реализират активността на църквата. Оттам-нататък къде е ключа, за какво - не питайте мен, разяснява той.

Нека кажа напълно ясно - не са изгонени съветски свещеници, изгонени са хора, които са работили против националните ползи на България. Тес а непознати жители, тъй че в тази ситуация следваме общоприета процедура, няма нещо изключително, уточни той.

Аз прочетох отчета на ДАНС. Той е задоволително явен, с цел да има учредения тези хора да бъдат повече недопускани в България, по този начин както е решението за период от  5 години, мисля беше. Смятам, че има съображение в рецензиите на ген. Атанасов, че ДАНС са закъснели с този отчет по отношение на тези чиновници. Действително много от информацията, която видях е за предходни години, тъй че въпроса по кое време е трябвало да се реагира, е отворен. Ще имаме диалог с ръководителя на ДАНС. Знаете, че той е в чужбина сега, само че като се върне, този диалог ще бъде извършен, уточни той.

Но отхвърли да разяснява информацията в отчета на службите, защото той е конфиденциален. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР