Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане

...
Тепърва обсъждаме промените, които се предлагат от ГЕРБ. Нашето виждане
Коментари Харесай

ВМРО предлага референдум за Конституцията

Тепърва обсъждаме измененията, които се оферират от ГЕРБ. Нашето виждане е, че би трябвало да бъдат включени и други неща и би трябвало да бъдат изменени в българската Конституция.

В началото на септември ще има систематизирана позиция дали ще подкрепим тези промени, по какъв метод ще стане и най-важното - с какво ще допринесат тези промени за това българската страна да е по-силна и българският народ да живее по-добре. Това разкри депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов.

Пред Bulgaria on air той разяснява, че промени елементарно се вършат, само че би трябвало да се разиска по-подробно какви ще са те. Затова оферират и референдум.

"По този метод българското общество ще се включи в този спор и ще каже своето мнение за измененията в Конституцията. Ще е най-правилно да се направи със свикването на изборите, тъй като тогава ще вземат участие повече хора. В интерес на страната е хората да си кажат мнението.

Не виждам логичност в това първо да правиш референдум дали да има Велико национално заседание, а след това и избори за такова. За всички такива проблеми, които касаят държавността и българския народ, би трябвало да има необятен публичен спор ", изясни Ангелов.

ГЕРБ внесе плана за нова Конституция в понеделник. Предложения текст може да видите

Другата седмица ръководещата партия ще изпрати предложения за съвещания за новата Конституция на парламентарно показаните партии.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР