Теодор Тодоров ще играе и през следващия сезон в Хебър

...
Теодор Тодоров ще играе и през следващия сезон в Хебър
Коментари Харесай

Теодор Тодоров: Имах оферти от Полша и Германия, но избрах да остана в Хебър

Теодор Тодоров ще играе и през идващия сезон в Хебър (Пазарджик). Пред BGvolleyball.com центърът показа по какъв начин се работи в клуба, какви предложения е имал и за какво е избрал да остане в Пазарджик. Тодоров разяснява още решението на БФВ за преустановяване на сезона, избора на народен селекционер и по какъв начин е прекарал месеците на изолираност.

 Теодор Тодоров остава в Хебър
Теди, за какво реши да останеш в Хебър?

Отдавна обмисляме този вид. Наско Петров искаше още по-рано да преподпиша, само че споделих дано да свърши сезонът и всичко да е наред. Да забележим дали той ще е удовлетворен от мен, дали на мен ще ми хареса. Така и стана. Свърши сезонът, разбрахме се и останах. Мен ме устройва всичко, в клуба също са удовлетворени от това каква работа мога да свърша. След създалата се обстановка с пандемията не бих рискувал да потегли някъде със фамилията, въпреки всичко сме с дребни деца. Не се знае какво ще стане, дали ще се върне вирусът, дали възможният нов тим ще има спонсори, дали ще са за непрекъснато. Може всичко да се случи. Много са факторите.

Как се чувстваш в Пазарджик?

Всичко беше наред. Изкарах 3-4 месеца, не беше цялостен сезон. Организационно всички си правят работата добре. Абсолютно всичко беше наред и по тази причина останах.

Имаше ли други предложения?

Имаше предложения отвън България, само че в тази несигурна обстановка не се знае какво ще се случи. Предпочетох да не пожертвам и да си остана тук.

От кои страни бяха офертите?

Имаше от Полша и Германия, едната оферта беше по-сериозна.

Как се работи в Хебър? Клубът си слага високи цели.

Това е хубавото, че има високи цели. Не се отхвърлят. Миналата година тимът взе една купа, тази година - две. Тази година не успяхме да станем първенци заради пандемията. В клуба се целят се високо, стараят се да създадат прекрасен тим, с цел да може да спечелим всичко.

 Хебър ликува с Купата на България @@@

Как минаха за теб и фамилията ти месеците на изолираност?
Бяхме си у дома с жена ми и децата. На децата сигурно не им се отрази добре това неизлизане и невиждане с хора. Тепърва почват да привикват с бабите и дядовците, да не приказваме за странични хора. Важното е, че минахме безпроблемно около това нещо. Надявам се отсега нататък при всички да е по този начин и допустимо по-скоро да се върнем към естествен метод на живот.

Липсват ли ти мачовете?

Със сигурност. Вече три месеца си заставам у дома и не знам какво да върша. Започнах да се сготвям бавно за новия сезон.

Как поддържаше форма по време на изключителното състояние?

В домашни условия. Но за един състезател, за човек, който е привикнал да тренира по два пъти дневно, колкото и да се пробва да се поддържа обикновено у дома, не е задоволително. Сега като отвориха фитнесите, започваш от нулата. Затова почнах по-отрано, с цел да имам време да се приготвя за началото на сезона.

 Финал за Купата на България: Нефтохимик - Хебър 0:3 @@@
Ти персонално по какъв начин одобри решението за преустановяване на сезона?

Със сигурност не съм задоволен. Ние се борихме да станем първенци. Да, в действителност, направихме две неточности, които ни костваха първото място. Щеше ми се сезонът да се доиграе или най-малко да се разгласи нулева година, както направиха по-голямата част от страните. Но това е решение на федерацията.

Какъв е твоят коментар за избора на народен селекционер?
С Пранди сме работили много време. Федерацията вижда в него още бъдеще. Хубавото е, че Ники Желязков се включва в щаба, което значи, че ще има една година да свикне с метода на работа и по-късно той да застъпи и да се направи прекрасен олимпийски цикъл, с цел да се отиде на Олимпиада.
Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР