Теодор Лалов и Георги Котарев спечелиха златен и сребърен медал

...
Теодор Лалов и Георги Котарев спечелиха златен и сребърен медал
Коментари Харесай

Ученици от Академия „Атлантида“ спечелиха медали на Световната олимпиада по математика в Малайзия

Теодор Лалов и Георги Котарев завоюваха златен и сребърен орден от Световната олимпиада по математика WIMO 2023. Двамата медалисти са ученици на Академия “Атлантида “, финалист в деветото издание на ПРОМЯНАТА - най-голямата обществено виновна самодейност на  Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България.

Олимпиадата в Малайзия е край за всички златни медалисти от Тайландската олимпиада, Хонконгската олимпиада и Big Bay Bei. По време на надпреварата дилемите за шестокласниците се оказват по-сложни от предстоящото и уредниците присъждат 4 златни медала. Българските участници са шестима и завоюват 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов орден. В надпреварата се включват още възпитаници от Виетнам, Хонконг, Тайланд, Филипините, Малайзия, Индонезия, Мианмар, Индия, България и други

Теодор приключва седми при петокласниците, а Георги надлежно пети при шестокласниците. Двамата се приготвят за олимпиадата даже и по време на 15-часовото си пътешестване до Малайзия, където вземат решение задания от доктрина на числата на 10000 метра височина. 

Успехите на двамата медалисти са вероятни с помощта на помощта на Академия “Атлантида ”, която създава новаторско образование за развиване на неофициално обучение по математика в изискванията на съвременна и софтуерна среда. През 2022 година академията стана част от състезанието за обществени бизнесмени ПРОМЯНАТА, където мина през шест стадия на селекция, доближи до финалната фаза и завоюва премия от 15 000 лева

За ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е оказа помощ на повече 360 000 деца и младежи. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР