Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на

...
Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на
Коментари Харесай

Лучано Павароти получи посмъртно звезда на холивудската Алея на славата

Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на славата, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

" Маестро Павароти, чийто глас омайност доста генерации, постоянно ще бъде подарък за света и безконечна легенда ", съобщи продуцентът на Алеята на славата Ана Мартинес.

" Горди сме да почетем тази икона и да дадем опция на почитателите му да го почитат, когато посетят звездата му на холивудската Алея на славата. "

Павароти умря през 2007 година Дъщеря му Кристина Павароти участва на церемонията от негово име и благодари за оказаната чест.


Павароти е роден в Модена, Италия, през 1935 година Певческата му кариера стартира в разнообразни дребни италиански оперни театри. През 1961 година печели първия си интернационален оперен конкурс. След това се трансформира в един от най-плодовитите оперни артисти в историята и повече от четири десетилетия се изявява на най-престижните международни подиуми.

Павароти става прочут и с работата си в Тримата тенори - триото, в което пее дружно с Пласидо Доминго и Хосе Карерас. Записът на концерта им от 1990 година в Термите на Каракала в Рим остава най-продаваният типичен албум на всички времена.

Павароти е притежател на пет награди " Грами " и две награди " Еми ".

Освен с музикалните си оценки, Павароти е прочут и с филантропичната си активност. Той е основател на поредност от годишни благотворителни концерти, наречени " Павароти и другари ", които се организират от 1992 до 2003 година Целта им е да допринесат за повишение на осведомеността за антивоенни дела, в това число за събиране на средства за споровете в Босна, Афганистан и Косово.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР