Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на

...
Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на
Коментари Харесай

Светът в преклонение. Посмъртно признание за Павароти


Тенорът Лучано Павароти получи 2730-ата звезда на холивудската Алея на славата, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Юнайтед прес интеренешънъл.

" Маестро Павароти, чийто глас омайност доста генерации, постоянно ще бъде подарък за света и безконечна легенда ", съобщи продуцентът на Алеята на славата Ана Мартинес. " Горди сме да почетем тази икона и да дадем опция на почитателите му да го почитат, когато посетят звездата му на холивудската Алея на славата ". 

Павароти умря през 2007 година Дъщеря му Кристина Павароти участва на церемонията от негово име и благодари за оказаната чест.

Павароти е роден в Модена, Италия, през 1935 година Певческата му кариера стартира в разнообразни дребни италиански оперни театри. През 1961 година печели първия си интернационален оперен конкурс. След това се трансформира в един от най-плодовитите оперни артисти в историята и повече от четири десетилетия се изявява на най-престижните международни подиуми. 

Павароти става прочут и с работата си в Тримата тенори - триото, в което пее дружно с Пласидо Доминго и Хосе Карерас. Записът на концерта им от 1990 година в Термите на Каракала в Рим остава най-продаваният типичен албум на всички времена. 

Павароти е притежател на пет награди " Грами " и две награди " Еми ".

Освен с музикалните си оценки, Павароти е прочут и с филантропичната си активност. Той е основател на поредност от годишни благотворителни концерти, наречени " Павароти и другари ", които се организират от 1992 до 2003 година Целта им е да допринесат за повишение на осведомеността за антивоенни дела, в това число за събиране на средства за споровете в Босна, Афганистан и Косово. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР