Тенисист №1 на България Григор Димитров допусна 12-а загуба от

...
Тенисист №1 на България Григор Димитров допусна 12-а загуба от
Коментари Харесай

Димитров пак преклони глава пред Краля на клея

Тенисист №1 на България Григор Димитров позволи 12-а загуба от 13 мача против Рафаел Надал. Намиращият се на 28-о място в международната класация хасковлия отстъпи с 4:6, 1:6 пред международния №2 от Испания и отпадна на 1/8-финалите от шампионата " Мастърс " в Монте Карло (Мон, €5,2 млн.).

Двубоят на централния корт " Рение III " се игра при неприятни метеорологични условия и мощен вятър, който пречеше и на двамата тенисисти. В I сет Григор се опита да се опълчи на 11-кратния първенец в шампионата и даже съумя да върне един пробив и да изравни резултата на 4:4 гейма. Само че Надал получи идната опция за пробив като сетбол и затвори частта с нов брейк.

Вторият сет протече напълно под контрола на Краля на клея, който направи нови два пробива в сервиса на българина и завърши дуела с втория си мачбол след 1:34 ч. игра. На 1/4-финалите защитаващият купата си от 2018 година испанец ще срещне Гуидо Пея (Арж), отстранил №11 в схемата Марко Чекинато (Ит) с 6:4, 4:6, 6:4.

Димитров, който през предишния сезон също отпадна от Надал в Монте Карло, само че на 1/2-финалите, ще загуби 270 т. от актива си за ранглистата на АТР и в понеделник ще изпадне от Топ 40. В моментното нареждане първата ни ракета заема 42-ро място, само че теоретично може да бъде задминат от двама тенисисти до края на седмицата и да слезе до №44. За финален път Григор Димитров е бил толкоз ниско в международната класация на 11 февруари 2013 година, когато заемаше 41-во място.

През идната седмица 27-годишният българин ще играе с " уайлд кард " на шампионата в Барселона (Исп, €2,6 млн.) от категория " АТР 500 ". През идващия месец нашият има планувани участия в две съревнования от категория " Мастърс " - в Мадрид (Исп, 5-12 май) и Рим (Ит, 12-19 май), след което стартира вторият за годината шампионат от Големия шлем - " Ролан Гарос " в Париж (Фр, 26 май-9 юни).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР