Тенисист от Топ 30 на световната ранглиста е замесен в

...
Тенисист от Топ 30 на световната ранглиста е замесен в
Коментари Харесай

Тенисист от Топ 30 е разследван за "черно тото"

Тенисист от Топ 30 на международната класация е забъркан в следствие на мрежа за споразумяване на мачове в професионалната верига. Името на играча не се загатва, нито по какъв метод той е забъркан в корупционната скица и дали има някакви повдигнати обвинявания против него. Всичко, което се знае за него, е, че е спечелил три трофеи в кариерата си.

От актуалните членове на първата трийсетица в класацията на АТР с такава визитка са единствено №24 Беноа Пер (Фр) и №26 Николоз Басилашвили (Груз). В изнесената информация обаче не се прецизира дали разследваният играч сега е в Топ 30, или е достигал до това равнище в някакъв миг от кариерата си. Във втория случай вероятните имена са доста повече.

Разкритието за новото следствие на " черно тото " в тениса бе направено от немската държавна телевизия ZDF. От публичния канал оповестиха, че мрежата се управлява от мафията в Армения, а в схемата са забъркани най-малко 135 професионални тенисисти. Информацията е била доказана от немски играч, който е признал пред проверяващите органи, че е взел участие в уредени мачове. В момента текат следствени дейности в Белгия, Испания, Франция и Съединени американски щати, където казусът е стихотворец от ФБР.

" Случаят е обвързван с арменска мрежа за споразумяване на мачове, която се е популяризирала в седем страни в Европа. Действащите хора са доста интелигентни и са правили измами в изключително огромни размери - разкри белгийският министър на правораздаването Ерик Бишоп пред ZDF. - Не единствено измерението е неповторимо, само че също и системата за манипулиране на мачовете. Стотици са случаите, в които уреждащите са в непосредствен контакт с тенисистите на корта. В последна сметка всяка операция води до десетки хиляди евро облага. "

По информация на немската телевизия единствено през 2018 година през другите тото схеми в тениса са развъртени €1.6 трлн. През последните години Международната федерация по тенис (ITF) подсигурява, че ще предприеме решителни стъпки за секване на корупционните практики. Създаденото звено по интегритет в тениса рапортува, че през първите три тримесечия на 2019 година е имало 72 подозрителни мача, което е с 40% по-малко от същия интервал на 2018 година, когато е имало 121 такива срещи.

" Тази мафия е доста добре структурирана. Има хора, които са виновни за облагите, други, които перат парите, както и трети, които реализират контакт с играчите ", добави Ерик Бишоп. Освен Белгия към този момент никоя друга страна не е коментирала обществено следствието.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР