Тенисист, който се отказва преди или по време на мач

...
Тенисист, който се отказва преди или по време на мач
Коментари Харесай

Без повече премии за контузените тарикати в тениса

Тенисист, който се отхвърля преди или по време на мач от първия кръг на шампионатите от Големия шлем или се показва под професионалните стандарти, ще губи сумата, полагаща се за присъединяване в тази фаза на надреварата. Това гласят новите правила, признати от Борда на шампионатите от Големия шлем.

Играч, който е бил контузен и се отхвърля преди тегленето на жребия за главната скица на даден шампионат, ще получава 50 % от парите, планувани за тази фаза на конкуренцията, а другите 50 % ще бъдат давани на заместника му. По този метод уредниците на най-престижните шампионати по тенис се надяват да спрат играчите, които се записват за присъединяване, единствено с цел да могат да вземат награди от наградния фонд.

От 2019 година ще бъде въведена и още една смяна. В четирите най-големи шампионата към този момент ще има единствено по 16 сложени в главната скица, а не както е сега - по 32-ма. Гледайте онлайн всички тенис шампионати от веригите ATP 1000, 500, както и определени от ATP 250 по Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР